Recensie ”Geld Verdienen met Jezelf”.

Recent was er op het nieuws dat slechts 3 % van de werkzoekenden van 55 jaar en ouder er in slaagt om nog een baan te vinden. Dat wil zeggen dat 97% niet of nooit weer aan de slag komt, met alle emotionele, relationele en financiële gevolgen van dien.

Wat moet je dan. Bij de pakken neer zitten of toch maar vrijwilliger worden. Er zijn nog meer mogelijkheden. Wellicht kan het praktische boek “Geld verdienen met je zelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst.” je helpen.

Vooraf: Als je meer dan 20 jaar bij hetzelfde bedrijf hebt gewerkt en je wordt het slachtoffer van een reorganisatie, dan doet dat wat met je. Je komt terecht in een rouwproces. Eigenlijk kan je niet eerder aan de slag gaan om een baan (of een opdracht) te krijgen dan dat je er in bent geslaagd om het verdriet, de woede, frustratie en je aangetaste gevoel voor redelijkheid en rechtvaardigheid een plaats te geven. Dat kost tijd en soms heb je daar hulp bij nodig.

Ondergetekende zegt en schrijft altijd ”Iedere seconde die je bezig bent met het verleden gaat af van je toekomst”. Kijk dus vooruit in plaats van achterom. Kost minder energie. Steek die in het lezen en gebruiken van “Geld verdienen met je zelf. Begin voor jezelf, doe waar je goed in bent en bepaal je eigen toekomst.”

Het boek bevat:

  • 20 tips om meer te doen in minder tijd
  • 19 tips om slim thuis te werken
  • 11 gouden regels voor succes
  • 71 manieren om slim geld te verdienen
  • 121 tips en regels.

Ik vond de essentie van het hoofdstuk over kosten erg interessant. Mooie spiegel, ook voor al actieve ondernemers en ZZP-ers. De boodschap is: JE KAN JE TIJD EN JE GELD MAAR 1 X UITGEVEN!

Als iedere ZZP-er (en manager) op deze wijze zijn beslissingen zou nemen, dan zou er minder tijd verloren gaan aan niet effectieve uren. Als je het cijfermatig effect ziet van het bezoeken van een congres of van het “even een kopje koffie drinken” schrik je er van. Gebruik je je tijd om te acquireren, omzet te genereren of om iets leuks te doen met je gezin of partner of besteed je die tijd op een andere manier. Mooi voorbeeld. 1 dagje congres kost je zeker 8 manuren. Uitgaande van een uurtarief van 45 euro, ben je 360 euro kwijt. Tel daar bij op de kosten van parkeren en je lunch en dan zit je zo op een bedrag van 500 euro. Bij een uurtarief van 110 euro zit je zo op 1000 euro! En vervolgens vond ik het hoofdstuk over het maken en verzilveren van video’s een echte ‘eye-opener’.

De Bree, auteur van de besteller ‘Kan het vliegen? -Van idee tot succesvolle startup’ geeft naast de waardevolle tips ook een krachtig signaal: Kom uit je luie stoel en ga aan de slag.

Ik zou zeggen “Bestel dit praktische boek om van werknemer een succesvolle ondernemer te worden en stop en een middag in. Het helpt je om keuzes te maken, beter om te gaan met je tijd en is ook een mooie tool om vast te stellen of je wel of niet in de wieg bent gelegd als ondernemer. Realiseer je dan ook, dat je ook als parttimer ondernemer aan de slag kunt. Blijft er ook nog tijd over voor vrijwilligerswerk of voor je gezin / partner”.

PS; Het boek is nu in de aanbieding bij managementboek.nl. Hierdoor betaal je slechts 14 cent per tip / regel. Er hoeft er maar 1 bij te zitten waar je wat aan hebt, dan heb je snel je investering er uit…

Dan nog even over “Kan het vliegen – Van Idee tot succesvolle startup”: Als het gaat over start-ups, het toenemend aantal ZZPers, dan is het eigenlijk onbegrijpelijk, dat er nauwelijks boeken zijn specifiek gericht op deze doelgroep. Als (aankomend) Zelfstandige Professional (ook MET Personeel) moet je dit boek gelezen hebben. Het is een TOP tool als het gaat over het opzetten van een bedrijf(je). Ondernemen dus. Helaas is dat niet iedereen gegeven. Dat gaat ook op voor investeren.

Ik zal geen opsomming geven van alle hoofdstukken, bekijkt u het inkijkexemplaar.  Van harte aanbevolen dus. Overigens en voor de volledigheid hierbij ook de link naar De Bree’s “Dinosauriër of Krokodil“. 3 inspirerende boeken. AAA (Triple A)…

Ik wens u veel leesplezier en inspiratie! Koos Groenewoud, Lelystad 3 juli 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *