Katharina Wagner en een nu al een spraakmakende familie-opvolging.

Katharina Wagner (29) is de achterkleindochter van de meer dan legendarische componist Richard Wagner. Deze Katharina heeft zich nu gemeld aan het strijdfront in de opvolging van haar vader, Wolfgang Wagner, als ‘Chef der Bayreuther Festspiele’, ergo: voor de opvolging van de erfenis van Richard.

Wolfgang is al op leeftijd (88) en heeft de opvolging blijkbaar zo lang mogelijk willen uitgestellen.

Hoe kun je dan als familielid het best in aanmerking komen voor zo’n prestigieuze opvolging? Door jezelf in de media kandidaat te stellen kort voordat de Festspiele weer hun aanvang kennen. Met direct al een 1e succes zo blijkt, want de interesse voor de komende Festspiele is sinds lang niet meer zo groot geweest!
(nb: het is niet voor het eerst dat de Familie Wagner een tumultueuze rol in de geschiedenis speelt…. maar: ‘let bygones, be bygones’.)

Op 06 juni jl. meldde Festspiele Regisseurin Katharina Wagner in een interview met Die Welt dat zij er veel, zo niet alles, voor voelde om haar vader op te volgen als eindverantwoordelijke voor de Bayreuther Festspiele. Blijkbaar wist pa Wolfgang er vooraf al ‘iets’ van, van deze coupe door zijn jongste dochter. Andere familieleden niet, dus die vielen de afgelopen dagen over pa en dochter heen.

Vandaag meldt Katharina wederom dat het haar serieus is zij ‘Untermauert ihren Anspruch’.

Als Katharina nu, als regisseuse van de a.s. Festspiele deze 2007-Spiele tot een succes weet te maken (& het door haar en pa opgestelde programma, geeft haar daartoe een grote kans!) dan lijkt haar opvolging een feit te zijn. Een doordachte opvolging strategie dus, maar of daarmee de familie gezamenlijk Prettige a.s. Kerstdagen viert? Da’s twijfelachtig.

Mijn advies: koopt u nu nog snel kaartjes voor de Festspiele, het wordt zeker een interessant programma!

& Haal nu het doek al vast maar op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *