Op 1 avond aandacht voor 3 inspirerende familiebedrijven.

Ongetwijfeld heeft het te maken met de komende feestdagen, Kerst is altijd een spannende periode voor families zeker voor families met een bedrijf, maar zondag was er op 1 avond op tv aandacht voor 3 inspirerende zaken-families: de van Bommel’s, de Rieu’s en de Kennedy’s. Wat zijn hun drijfveren? Wat bracht het familielot hen? Wat onderscheidt hen? etc.

In de 3e aflevering van ‘Leiders Gezocht’ was het thema ‘De geboren Leider’. Als één van de voorbeelden van ‘de geboren leider’ werd het familiebedrijf aangehaald meer in het bijzonder de Familie Van Bommel. Bijzonder, want dat veronderstelt dat als je geboren bent in een familie met een bedrijf dat je dan als van nature een geboren leider bent….  Dat zou kunnen maar dat geldt dan m.i. niet voor alle leden van de familie.

Los daarvan was het interessant om de gedachten te horen van Reynier, Floris en Pepijn; niet eens zo zeer over leiderschap als wel over het familiebedrijf, hun familiebedrijf.

Zo horen we van Reynier van Bommel dat broers in een MT anders met elkaar omgaan dan een familie met managers in loondienst van het bedrijf. Onder familieleden is de sfeer meer ‘onbevangen’, er kan meer worden gezegd. Ook merkt hij op dat de families van de 300 werknemers een rol spelen in de beslissingen die zij nemen. Floris stelt dat de 3 broers gezamenlijk de baas zijn. Handig is het dat zij ‘alle 3 totaal verschillende types zijn, waarbij ze elkaar in hun waarde laten’. Belangrijke waarneming: de kracht van een team zit vaak in de diversiteit. Pepijn noemt nog de ‘gunfactor’: mensen dienen het je te gunnen om zaken met hen te doen. Voor mij een typerende opmerking voor een familiebedrijf: het elkaar gunnen.

In het programma ‘TV Show’ verscheen de Familie Rieu. André Rieu was de afgelopen maanden getroffen door ziekte. Dat maakte direct de kwetsbaarheid duidelijk van de onderneming. De opmerkingen gemaakt door de Familie Van Bommel, komen ook hier weer terug. De ziekte van André heeft de verhoudingen binnen de zakelijke leiding van de onderneming wel veranderd. Wellicht is dat maar goed ook want een organisatie die (bijna) volledig afhankelijk is van het talent van de oprichter is in meerdere opzichten kwetsbaar.

Dan was daar vervolgens de BBC uitzending ‘JFK, the Making of Modern Politics’. Of: hoe gedreven, wellicht kun je zelfs stellen ‘manipulatief’, de familie Kennedy onder aanvoering van Joe sr., JFK aan de macht bracht. Het hechte team dat de familie daarbij  c.q. daarvoor vormde was van doorslaggevend belang. Vervolgens blijkt dat de familie de rijen sluit zodra er wat minder positieve zaken van JFK naar boven komen, ‘zaken’ die zijn reputatie van ‘fris & fruitig President’ schade kunnen doen toebrengen. Ook dát is een kracht van een familie aan het hoofd van een bedrijf.

Meer info vinden families & de leden van hun ondernemingen in de Kennisbank Familiebedrijven van het ManagementSite Kennis netwerk. 😉

Bookmark and Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *