Pecunia Non Olet

Nou ja dit weekeinde wel, dit weekeinde zal al dat geïnvesteerde kapitaal wél gaan stinken; letterlijk zelfs. Dit weekeinde als de F1 in Melbourne Australia weer van start gaat met daarbij een prominente positie voor het Nederlandse SPYKER F1 Team. Misschien nog niet prominent op de grid maar dan toch zeker in the hospitality quarter. Op die plek zal het dit weekeinde een echt Familie Treffen zijn!

Families die elkaar door en door kennen hebben gezamenlijk hun privékapitaal, of in ieder geval een deel daarvan, geïnvesteerd in een op het 1e oog duur speeltje. Wat te denken van mannen als Victor Muller, Marcel Boekhoorn, Joep van den Nieuwenhuyzen en teambaas Michiel Mol? Op enige manier zijn deze investeerders allemaal betrokken bij familiebedrijven, investeerders die nu van het SPYKER F1 team ook een écht Familiebedrijf lijken te maken. Succes verzekerd dus(!), zou ik zeggen, is het niet op korte dan toch op lange(re) termijn. Voor SPYKER geldt toch: ‘Nulla tenaci invia est via’ ofwel “Voor de volhouder is geen weg onbegaanbaar”!

(nb: straks krijgt ING nog spijt dat zij niet kozen voor het Nederlandse maar voor het Franse F1 avontuur, maar banken zitten wel vaker fout als het om familiebedrijven gaat….. )

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *