Het gaat niet om wat er gebeurt, maar hoe je ermee omgaat……

Op deze 31e december nog een laatste blik achterom op een roerig 2012. De tijd is snel gegaan en er is veel gebeurd. Alleen al in mijn directe omgeving heb ik  afgeronde opleidingen meegemaakt (van mezelf en van anderen), een stukgelopen fusie, hierna de herstart en omvorming van de eigen organisatie, 3 keer wisseling van taken en als laatste gevraagd om een leidinggevende functie in te vullen. Het laatste is nog het engste van allemaal: het vertrouwen van 15 mensen proberen te winnen, om bij te dragen aan alle hervormingen en zo het vertrouwen van 6 managementleden te winnen. Daarnaast mag ik binnenkort voor de 2e keer tante worden 🙂 en hebben we met zijn allen mijn verjaardag overleefd (21-12).

Kijk ik iets verder zie ik “minder positieve” dingen: berispingen, ontslagen, niet verlengde tijdelijke contracten en sluitingen van bedrijven en/of vestigingen. Ik wandel door het centrum en zie het ene lege pand na het andere. De crisis en wantrouwen op zijn grootst.  Daarnaast op persoonlijker vlak: de collega’s die ondanks alle pogingen kinderloos blijven………..

Alle hoop is gevestigd op morgen, want dan is het volgend jaar en gaan we er samen iets goeds van maken, toch?

Tip: de magische datum is niet vlak na middernacht, maar om wat je van plan bent te gaan doen. En dat kan vandaag nog! En als laatste: een spiraal kan twee kanten op. Laat je vooral niet leiden door Onmogelijkheden. Dus ik wens iedereen nog een zalig 2012, dat iedereen weet wat hij of zij wil en vooral………..niet wil. Dat 2013 vooral gekenmerkt wordt door jouw succes(jes)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *