Interesse in Zelfsturing, Ricardo Semler, Lars Kolind, Buurtzorg.nl? Bezig met Innovatie, veranderen, HRM, P&O, MVO, duurzaamheid?

We kunnen er niet meer om heen. Als je als organisatie wilt overleven, dan heb je gemotiveerde medewerkers, talent en high potentials nodig. Die hou je niet binnen als ze geconfronteerd worden met “management oude stijl”. Het gaat nu om nieuw leiderschap. Dat maakt het verschil. Weten wat de trends zijn en daar op inspelen is een absolute basisvoorwaarde om talent en high potentials in huis te halen en ze ook te houden. Verder kun je zonder nieuw leiderschap geen zinvolle en effectieve rol spelen als het gaat over zakendoen in de nieuwe economie en nieuwe businessmodellen.

Meer plezier in je werk, minder ziekteverzuim en verloop. (Meer) tevreden klanten en medewerk(st)ers. Ga aan de slag met zelfsturing. Verdiep je in het gedachtengoed van:

  • Ricardo Semler (Semco Style)
  • Lars Kolind (Unboss)
  • Thom Verheggen (Ontmanagen voor managers)
  • Ben Kuiken (De laatste manager)

Extract uit mijn recensie van “De laatste manager”:

“Trendsetter, vooruitziende blik en visionair”. Topdownsturing is niet alleen achterhaald, maar ook garantie voor geldverspilling. Het boek is nog steeds actueel en een waarde(n)volle bijdrage aan nieuw leiderschap en nieuw organiseren. Rijnlands denken, vertrouwen, klanten, betrokkenheid, passie en plezier, intrinsieke motivatie, stakeholders en nog veel meer.

Ook goed om te lezen dat de visie van Jos de Blok – De beste werkgever van 2015 – echt werkt. In het boek is sprake van 2000 medewerkers. Medio 2016 hebben we het over 9300 medewerkers. Die geven de organisatie een 8.7, terwijl 96.3 % betrokken en bevlogen is. Buurtzorg werkt 26 % efficiënter dan de andere aanbieders. En dan hebben we het nog niet eens over de kosten en effecten van verloop, ziekteverzuim en lage klanttevredenheid. Ernst & Young becijferde dat de zorgkosten met 2.000.000.000 euro omlaag zouden gaan door deze aanpak. Mooie bijkomstigheid is dat Jos de Blok zijn organisatie in 2 dagen per week kan runnen.

Ik beveel dit boek van harte aan. Ga er mee aan de slag. Het zal je leven veranderen. Je wilt toch ook horen bij de trendsetters en succesvolle leiders die beter presteren dan de concurrentie, hun bedrijf of organisatie zien groeien, meer plezier in je werk hebben en – last but not least – ook een betere balans tussen werk en privé vinden. Goed voor je eigen motivatie en ook goed voor je partner en of gezin.

Koos Groenewoud, Lelystad 19 september 2016; met dank aan Jack van Eekelen van Tekstbureau van Eekelen.

Het boek inzien of bestellen? http://goo.gl/cmWRuh; de hele recensie.

Meer weten over zelfsturing en er mee aan de slag? Schrijf je dan in voor “het mooiste zelfsturing / unboss event van 2016”. Vragen?  Mail Koos.Groenewoud@AAA-TFM.nl of bel 0031 6 2900 8353.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *