Investeren in mensen is het mooiste – en verstandigste – wat je kunt doen.

Willem Scheepers haalde pas op dit blog een onderzoek aan waaruit bleek dat managers en ondernemers die het meeste rendement halen uit hun medewerkers de beste bazen zijn.

Goede bazen brengen hun werknemers vaardigheden bij die de output van het bedrijf permanent verbeteren. De beste bazen halen met 9 man de productiviteit die een ander met 10 man haalt. Verder bleek dat de beste bazen een productiviteit hebben die een factor 1.75 boven die van een normale werknemer ligt.

Als ervaren personal coach verbaast me dit niks. Goed leiderschap haalt het beste uit mensen naar boven. Maar wat maakt nu dat de baas zelf zich goed voelt? Wat stelt hem in staat goed leiderschap uit te oefenen, het beste uit zijn mensen te halen en zelf zo enorm productief te zijn? Welke middelen kan hij inzetten om zichzelf van goed naar beter te helpen, zijn productiviteit te vergroten, beter overzicht te houden en flexibeler te zijn?

Wat heb je naast je inhoudelijke kennis en je drive nodig om als manager of ondernemer goed te kunnen functioneren? Een helder hoofd. Een bedrijf of afdeling leiden vraagt overzicht, inzicht, coachend leiderschap, flexibiliteit en creativiteit. Als deze zaken op orde zijn komen je vaardigheden en talenten veel beter naar voren.

Sinds kort wordt neurofeedback – waarmee in de zorg goede en onderbouwde resultaten zijn behaald – toegepast in zakelijke contexten. Ik doe dit sinds kort zelf ook. Het is een methode waarmee je hersengolven weer in balans worden gebracht, wat je hersenen efficiënter en gebalanceerder maakt.

Verschillende onderzoeken (Vernon 2005, Waldman 2011, Myers & Scott 2012) laten zien dat neurofeedback de cognitieve prestaties versterkt en dat de hersengebieden bij goede leiders in balans zijn.

NeurOptimal neurofeedback is een verfrissende manier om aan je mentale fitness te werken. Het is geen praattherapie. Je hersenen leren zichzelf, door middel van audiovisuele feedback, in balans te brengen. Omdat je hersenen efficiënter gaan functioneren ervaar je minder stress en meer concentratievermogen, en leer je effectiever om te gaan met allerlei prikkels en input.

Ik zie in neurofeedback een uitstekende investering in jezelf als manager of ondernemer. Het stelt je in staat meer uit jezelf te halen, en daarmee ook uit je medewerkers en bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *