Het Koplopernetwerk van MVO Nederland. Wat heeft een facilitymanager daar in vredesnaam te zoeken?

Mensen die mij kennen weten dat ik meer dan 15 jaar betrokken ben bij Dienend Leiderschap / Servant Leadership (Robert K. Greenleaf). Daarnaast ben ik al een jaar of 8 jaar bezig met het leven van mijn persoonlijke missie “het leveren van een substantiële bijdrage aan beter leiderschap”.

Een van de kenmerken van Dienend Leiderschap / Servant Leadership is Rentmeesterschap / Stewardship. Doordat ik de laatste 8 jaar bijna 10.000 manuren heb gestopt in mijn persoonlijke missie en in mijn passie Leiderschap kwam ik tot het inzicht dat je nieuwe = dienende leiders (zie de link naar het handvest nieuw leiderschap in de onderstaande column s.v.p.) nodig hebt.
Dan heb ik het niet over “Luchtfietserij” en “ver van mijn bed show” maar over mijn zorg dat bedrijven en organisaties op enig moment met lege handen staan omdat ze geen gekwalificeerde mensen meer kunnen binnenhalen en binnenhouden. Die bedrijven en organisatie geven kapitalen uit aan Werving & Selectie van young professionals die vervolgens in de proeftijd worden weggekocht of het zelf voor gezien houden omdat ze hun werk als weinig zinvol zien, grote moeite hebben met “Ik ben hier de baas”, “Heb jij niet geklokt?”, “Zit jij in mijn tijd privé berichten te lezen en te versturen”, “Zo doen wij dat hier”, “Voor jouw 10 anderen” en meer van dit soort “Old skool” uitingen.

Als je als bedrijf of organisatie over een jaar of 3 nog wilt bestaan moet je NU aan de slag met MVO en nieuw leiderschap.
Bedrijven en organisaties die dat begrijpen hebben de toekomst.

Tot slot: Er zijn 3 mensen die mijn kennis van en betrokkenheid bij MVO / Nieuwe Economie / Nieuwe Business Modellen hebben beïnvloed. Dat zijn Marga Hoek, Jan Rotmans en Jan Jonker. Daar schreef ik over: https://www.duurzaamnieuws.nl/marga-hoek-jan-jonker-en-jan-rotmans-heilige-drie-eenheid/

Dankzij Marga Hoek werd ik partner van de “Groene Zaak”. Op 1 januari is de Groene zaak samen gegaan met MVO Nederland. (Een goede zaak!) Hierdoor werd ik “automatisch” lid van het koplopersnetwerk,

Over het netwerk

Het Koplopernetwerk van MVO Nederland / De Groene Zaak is een netwerk van de meest ambitieuze en gedreven ondernemers die de transitie naar de nieuwe economie willen versnellen. Het Koplopernetwerk dient als kartrekker van de grote beweging en legt de lat hoog. Samen brengen we de nieuwe economie dichterbij.

Wat betekent deelname aan het koplopernetwerk?
Je profileert je als koploper. Je bent onderdeel van een select gezelschap; niet iedere onderneming kan toetreden. Ondernemers worden getoetst aan toelatingscriteria als duurzaam leiderschap, maatschappelijke toegevoegde waarde en mate van ontwikkeling en ondersteuning van duurzame innovaties.

  • Je beïnvloedt de agenda van duurzaam Nederland. Je werkt mee aan vragen als: waar liggen de komende jaren de prioriteiten? Wat moeten we aanpakken om het kantelpunt in 2025 te realiseren?
  • Je werkt mee aan de lobbyagenda van MVO Nederland, voor ambtelijk en politiek Den Haag. Het Koplopernetwerk is de groep ondernemers waar wij in eerste instantie input ophalen voor onze lobby en uitingen. Daarnaast kan je meewerken aan diverse politieke campagnes.
  • Je werkt aan doorbraken binnen je eigen onderneming, sector en/of keten, door deelname aan impactcoalities: Met een coalitie van partijen werk je aan duurzame vraagstukken die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de versnelling van de nieuwe economie.
  • Je hebt nauwe contacten met wetenschappers in het netwerk van Het Groene Brein: Binnen dit netwerk zetten wij vraagstukken van ondernemers uit.

Raad van Partners
Vanuit het Koplopernetwerk wordt een Raad van Partners gevormd. Als deelnemer van het Koplopernetwerk heb je de mogelijkheid zitting te nemen in de Raad van Partners. De Raad bestaat uit ongeveer 20 leden die op persoonlijke titel zitting nemen in de Raad en op regelmatig basis samenkomen.
De Raad van Partners representeert de visie, ambitie en ervaringen van de koplopers. De Raad van Partners dient als adviseur en sparringpartner voor de directie van MVO Nederland en denkt mee over de koers van het Koplopernetwerk. Zitting in de Raad van Partners biedt een unieke kans om op strategisch niveau mee te denken hoe we het organisatiebrede doel -de omslag naar een duurzame economie in 2025- gaan realiseren.
Doe mee!

Wil jij samen met andere koplopers daadwerkelijk positieve impact realiseren? Ben je niet bang om risico te nemen en je kop boven het maaiveld te steken? Neem dan deel aan het Koplopernetwerk!

Geschreven door Koos Groenewoud Thought Leader

Mijn persoonlijke missie
“Ik wil een substantiële bijdrage leveren aan (de ontwikkeling van) (nieuw) LEIDERSCHAP”.
Als ik in staat ben om de komende 5 jaar gemiddeld 1 manager per week te laten denken en/of functioneren als (nieuwe) leider is mijn missie geslaagd en laat ik wat achter. (250 betere leiders, die lekker in hun vel zitten en in hun kracht staan, 250 partners die hier blij van worden, 250 bedrijven en/of organisaties die beter presteren, tevreden klanten en leveranciers en – last but not least – ergens tussen de 2.500 en 15.000 Medewerk(st)ers die hun energie halen uit hun werk”

Mijn passie is (nieuw = dienend) leiderschap. Mijn pitch in 31 seconden (video)Mijn pitch in 31 seconden (video). Mijn eigen reis. Mijn expertise (Interim)manager, adviseur, columnist en spreker. Dienstverlening, Gastvrijheid, Veranderen en Nieuwe Business Modellen.

Aarzel niet om mij in te schakelen. Ik help je (Als -interim- verandermanager, spreker, sparringpartner, klankbord, inspirator, verbinder) graag en met veel plezier of verbind je (in mijn rol als “Mister Connectivity”) met iemand anders uit mijn netwerk die dat nog beter kan!

Mijn profiel: http://www.aaa-tfm.nl/profielkoosgroenewoud.pdf
+31 6 290 083 53
koos.groenewoud@AAA-TFM.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *