Luchten c.q. uitwaaien na 6 maanden vrijwillige isolatie

Een paar weken geleden plaatste ik een uiting op LinkedIn over een sentimental journey, waarbij mijn zoon Jean Paul mij o.a. meenam naar het restaurant op het vliegveld Lelystad.
Veel belangstelling en reden voor een soort van reisverslag. In het verslag komen ook boeken aan de orde die ik opneem in onze bundel.

Donderdag 13 augustus 2020 14.00 uur

‘Aan ut water’, deze keer niet in Lelystad maar aan het water in Reeuwijk. Wat ben ik blij en dankbaar voor de leerzame en inspirerende ontmoeting met Jaap Peters op een prima locatie (Mercatu-Ostaria, coffee & bar). Wat was het een mooi gesprek over onze (klein)kinderen en ondernemen in crisistijd. Ook foto’s van de zaak van Jaaps dochter in Spanje werden gedeeld. Verder spraken we (uiteraard) over Rijnlands model, politiek, chaostheorie, ontwikkelingswerk en de Jostiband (koudwatervrees, afstand tot de arbeidsmarkt, vooroordelen). Uiteraard kwam het thema boeken ter tafel. Verder over het studieboek voor het HBO. “Rijnlands organiseren” en de tweede Kamer verkiezingen 1n maart 2021. Durven de partijen in hun programma’s het neoliberalisme aan te pakken?

Donderdag 13 augustus 17.00 uur

Naar Den Haag voor een BBQ bij Erik de Bruine, senior partner N2Growth Executive search en Interimmanagement. Naast de heerlijke gerechten, met dank aan zijn vrouw, een ECHT “Meeting of minds” gesprek over Leiderschap, Facility Management, Inkoop en HRM. Rode draad was “a match made in heaven”. De juiste man of vrouw op de juiste plaats. Vanuit mijn rol als verbinder (“Mister Connectivity”) een inspirerend onderwerp. Over boeken: Erik de Bruine schreef een voorwoord voor onze bundel “Bespaar 300 mensuren”. Trots op!

Donderdag 13 augustus 18.00 / 18.01. Hij moest SNEL door

Over snel en snelheid gesproken. Als iemand dat kan (en doet) is dat Tony de Bree!. Ik recenseerde 4 of 5 van zijn boeken, sta in zijn boek “groeien zonder te groeien” en kreeg donderdag zijn boek “Overlevingsstrategie voor startups- zo overleef je de crisis in 5 stappen” in handen. Hij zegt en schrijft daar zelf over: “De achtergrond: overleven is een kwestie van snelheid. Dus schreef ik in 1 week een overlevingsgids voor startups, scale-ups en MKB-bedrijven. Inclusief canvassen, tutorials etc om in één dag je overlevingsplan te maken”.

Vrijdag 14 augustus 17.00

Ik ben ook erg enthousiast, blij en dankbaar voor de leerzame en inspirerende ontmoeting met het Multi-talent (Schrijven dichten, schilderen, beeldhouwen, kunstbeschouwingen en life-coachen) Erica Argelo. Een vrouw met passie voor Bezield Leiderschap. Wat een “feest der (h)erkenning. Rode draad was een verdieping in zelfbewustzijn en uiteraard spraken we over haar boek “Ontwaakt bewustzijn”. Daarnaast maakte ik voor het eerst in mijn leven kennis met een Tarotlezing, wat Erica al meer dan twintig jaar beoefend en zeer bedreven in is. Unieke en bijzondere ervaring. Deed mij denken aan mijn eerste ervaring met familieopstellingen van Hellinger. Sommige dingen moet je meemaken.

Koos Groenewoud, Lelystad, 19 augustus 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *