Opmars van vrouw in de Tech Industrie anno 2016

In Chicago is het 30%, in Parijs 21%. Het gemiddelde over de hele wereld ligt rond de 20%. Het gaat hier om het aantal tech startups dat wordt opgericht door vrouwen! Als we kijken naar de 8 grootste tech bedrijven dan valt op dat het aantal vrouwen aanzienlijk meer toeneemt dan het aantal mannen, met een verschil van maar liefst 238%!

Het aantal vrouwelijke werknemers in de tech industrie blijft dus alsmaar toenemen. Steeds meer vrouwen nemen de kans en veel van hen lukt het om een idee om te zetten tot een succesvol bedrijf.
Vrouwen nemen langzaam maar zeker de tech industrie over, het aantal vrouwelijke werknemers blijft namelijk alsmaar stijgen. Laten we eens in detail naar wat cijfers gaan kijken.

Machtigste Vrouwen:


Forbes stelt een lijst op van de machtigste vrouwen binnen deze industrie. Namen als Marissa Mayer van Yahoo en Susan Wojcicki van YouTube halen de lijst, maar bovenaan staat Sheryl Sandberg, de COO van Facebook. Het totaal aantal CIO’s bij Fortune 500 bedrijven neemt ook razendsnel toe. In 2012 waren het er 61, inmiddels is dat getal opgelopen tot de 87.

Het meest succesvolle bedrijf met een vrouw aan de leiding is Avella, eigendom van Rebecca Shanahan. Het lukt haar om binnen 3 jaar een totaal van $469,4 miljoen te verdienen! Bij een lijst van de rijkste tech biljonairs valt op dat 7% van het vrouwelijke geslacht is. Helemaal aan de top staat Zhou Qunfei uit Hong Kong, dit allemaal dankzij haar startup Lens Technology.

Het lukt deze dames om aardig wat records neer te zetten. Marissa Mayer was de jongste CEO bij een Fortune 500 bedrijf, namelijk al op 37 jarige leeftijd. Jenny Lee behaalt als eerste vrouw plek numéro 1 op Forbes’ lijst en Elizabeth Holmes is de jongste vrouwelijke biljonair ooit, in haar 31e levensjaar. Dit is nog maar een greep van wat de vrouwen in deze industrie klaarspelen.

Deze infographic heeft de meest opmerkelijke feiten verzameld en overzichtelijk onder elkaar gezet. Neem een kijkje in de vrouwelijke kant van de tech industrie!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *