Recensie “Zakendoen in de nieuwe economie” INTERNATIONALE EDITIE.

Over het managementboek van het jaar 2014 ”Zakendoen in de nieuwe economie” schreef ik in juni 2014 o.a.:

Practice what you preach”. Het eerste voorbeeld: Geen copyright, maar right to copy. Inspirerende voorbeelden. Bijdragen van (top)bestuurders, wetenschappers, studenten & leerlingen en bijna 100 professionals. Alleen al door het hoofdstuk (“venster”) leiderschap, de noten en de boekenlijst is dit boek zijn prijs meer dan waard. De tools, facts & figures, voorbeelden en inspiraties die je aangereikt krijgt zijn eigenlijk onbetaalbaar.

Ik vond het boek “feest der (h)erkenning”. Het klopt. Het “leven” van het boek kan het verschil maken voor de toekomst van je bedrijf en/of organisatie en ook voor je eigen toekomst en die van je kinderen.

Zakendoen in de nieuwe economie is een MUST READ voor bestuurders en managers in ALLE sectoren. Cijfer: 9Verder schreef ik:

Ik vind het fantastisch dat juist dit boek gekozen is tot managementboek van het jaar. Ik zou namelijk erg teleurgesteld geweest zijn als de keus was gevallen op “We blijven zakendoen in de Oude economie”….

Het boek gaat in op: Van bezit naar gebruik, samenwerking, netwerken & kennisdelen, innovatie, transparantie, de rol van geld en op ”Koplopers”.
Vervolgens verscheen: “Zakendoen in de nieuwe economie – Next Gen”.

Daar schreef ik over: Ondanks het feit dat het boek ten behoeve van de doelgroep is “Gedownsized” geef ik dit boek een 9+. De reden hiervoor is gelegen in het feit dat het boek toegankelijk is gemaakt, de taal spreekt, een mooie en frisse opmaak heeft, mooie voorbeelden van functies geeft (handig bij het zoeken van een stageplek en wellicht ook een aanzet om je eens te verdiepen in vacatures en functiebeschrijvingen ).Ik heb veel waardering voor het initiatief om dit boek geschikt te maken voor het MBO onderwijs. Dat is een goede stap in de juiste richting!

Over “Must read”. Dit boek is niet alleen een Must read voor de MBO studenten economie, maar ook studenten van andere studierichtingen. (Als je bijvoorbeeld als HRM student niet weet wat er speelt, dan zet je jezelf op achterstand!). HBO studenten hoeven zich overigens niet te schamen als ze dit boek omarmen. Het boek is overigens niet alleen een boek wat je moet lezen, je moet er mee aan de slag.

En dan nu” “Zakendoen in de nieuwe economie” INTERNATIONALE EDITIE.

Ik juich deze editie toe, omdat die gericht is op international ondernemers en ondernemingen. Van Harte aanbevolen.

Ik wacht met spanning op Engelse en Spaanse versie. Het boek is een inspirerende bijdrage aan het denken en handelen NEW school en aan “Nederland Kantelt”!

https://goo.gl/yPwbAZ

Koos Groenewoud, 28 oktober 2015
AAA (Triple A) Van Management naar
NIEUW) Leiderschap / AAA Total Facility Management

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *