De fietsenstalling…zo mooi..

Na een jarenlange ‘carrière’als verpleegkundige binnen de psychiatrie ben ik nu weer student. In de tijd (enige maanden geleden) dat de manager op de schopstoel werd gezet binnen de gezondhidszorg en het onderwijs ben ik deze studie gestart.
Werkzaam binnen een Resultaat Verantwoordelijke Eenheid binnen een grote GGZ organisatie zijn wij geconfronteerd met grote financiële tekorten. Er schijnt enige jaren begroot te zijn op groei, personeel werd daar op aangenomen (is het verhaal) maar die productiegroei bleef uit. Tekorten stapelden zich op.

En daar komen de managers die het op zich nemen weer een financieel gezond centrum te creëren. Een loffelijk streven, ben blij mijn diploma nog niet te hebben en daarna is het de vraag wat ik er mee wil. Nu zit ik nog aan de andere kant. De werknemer en lid van de onderdeelscommissie van dit centrum. Deze laatsten, werknemers en OC hebben eindeloos geluisterd naar de trieste rode cijfers…. Hun schuld??

We zien langszaam de nodige collegae verdwijnen.Uit zichzelf, omdat ze zoals je in de wandelgangen gaat beluisteren zij het ‘zinkend schip’op tijd willen verlaten en degenen waarvan hun functie opgeheven wordt etc.

Maar … nu het hoge woord van de nog niet gediplomeerde managementstudent en de gewone professional/medewerker: wie schetst onze verbazing dat binnen ons centrum er schitterende fietsenstallingen en containerstallingen verschijnen. Oh ja, de oude zagen er niet meer uit. Niet representatief… (hebt u sommige huiskamers gezien of rookkamers op gesloten afdelingen?). Maar helaas , onze trots op die fraaie stallingen zal van korte duur zijn. Reeds een jaar of 10 zeker horen we al over (drastisch verkleinde) nieuwbouw voor ons centrum. Nu schijnt deze ca 2010 gerealiseerd te moten zijn. Waarom mogen we maar zo kort van die mooie stallingen genieten?? En dan met steeds minder personeel? Ja , we willen verder met een gezonde, goede , moderne GGZ organisatie.
Maar hoe moet dat met die mooie (schijnbaar al reeds lang gelden betaalde ) fietsenstalling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *