Boekjes managers

Deze hele site is vreemd. Alsof je leidinggevende eigenschappen kan leren uit een boekje of door een cursus.
Gelukkig bestaan er ook goede managers. Goede managers bezitten naast de natuurlijke leidinggevende capaciteiten ook een rechtvaardig oordeelsvermogen.
Daar is waar het mis gaat met 95% van de boekjes-managers….deze handelen vaak uit frustratie of hebben doodleuk niet het vermogen om een persoon op waarde te kunnen schatten…en leiding geven kunnen zij zeker niet.
Met andere woorden: deze boekjes-managers zijn niet bezig met proberen leiding te geven, maar puur bezig met “de Baas??? te spelen. Wanen zich vaak een soort half god, een beter persoon, dulden zeker geen tegenspraak en zullen je wel eens een lesje leren. Daar kunnen ze heel ver in gaan.
Zij oordelen bijna altijd op persoonlijke gronden en bezitten daardoor de eigenschap om goed en welwillend personeel keihard te demotiveren. Ook een knappe prestatie natuurlijk.
Zij veroordelen je bijvoorbaat omdat je lang haar hebt, of een oorbel, of omdat je beter presteert of gewoon omdat je kop hem/haar niet aan staat. Ja, wijze mannen en vrouwen bennen het vaak.
Wat het eigenlijk bewijst is dat deze boekjes nep-managers hele eng (kunnen)zijn, daar dit soort mensen in ondemocratische systemen zeer herkenbaar zijn en hen zgn. leidinggevende capaciteiten ook kunnen laten voelen.
Wat het meeste personeel op kantoor of werkvloer vandaag de dag meemaakt is niets anders dan een milde vorm van dit machtsmisbruik.
Dit geldt natuurlijk niet voor de echte managers.
In ieder geval: zij die werken…veel succes en hopen dat nep-management ooit strafbaar wordt of dat erkend gaat worden dat leiding geven niet geleerd kan worden.

1 thought on “Boekjes managers”

Willem Scheepers 14 jaar ago

Misschien een idee dat we het verschil helder hebben tussen een ‘manager’ en een ‘leider’, eenvoudig gezegd: een manager wordt benoemd (door de organisatie) en een leider wordt gekozen (door haar/zijn team). Dat laatste gebeurt vaak op basis van vertrouwen, mensen laten zich niet graag neppen.
NB: een leider kan ook een manager zijn, maar een manager hoeft nog geen leider te zijn…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *