Aflevering 23: ‘Hoe Wesley en Royston bijna verdwalen in Madrid.’

Hallo beste lezertjes! Jullie weten nog wel wat er in aflevering 22 gebeurde, toch? Vooruit dan, even een samenvatting.Wesley en Royston waren uitgenodigd om naar het Bernabeu stadion te komen, ‘moeilijke naam, joh!’, en dat ligt in Madrid. Wesley had in de Grote Bosatlas opgezocht waar Madrid lag, nou dat lag héél ver weg. Samen waren ze naar Schiphol gegaan, daar waren ze al eens geweest. Royston had zijn favoriete bal meegenomen en Wesley het boekje ‘Ik mag niet vloeken’. Niet dat ie het boekje al had gelezen, maar hij kreeg het van zijn beste vriend Henk. Had ie tenmiste een herinnering bij zich.

Vandaag zien we hoe Wesley en Royston in Madrid aankomen, ‘druk joh!’ en (bijna) verdwalen in die grote stad Madrid. Maar goed dat er een zaak-waar-ne-mer bij was.

Toe ze aankwamen op Barajas, de luchthaven van Madrid, was het er heel erg druk. ‘Er zal wel iemand héél belangrijk aankomen, vandaag.’ zei Royston tegen Wesley. ‘Misschien zien we David Beckham wel! Spannend joh!’ Al snel bleek dat al die onverstaanbaar rap pratende mannen en vrouwen en al die fotografen voor hen, voor Wesley en Royston kwamen. Dat was wel spannend maar je kreeg het er ook benauwd van.

In het gedrang raakte Royston al snel zijn favoriete bal kwijt. Er kwam een meneer-in-snel-pak (nb: dat zei Wesley altijd als ie weer een man met een stropdas zag, leuk joh!) naast hem lopen en die zei ‘Royston, ik ben je zaakwaarnemer en ik regel dat je morgen héél veel ballen krijgt.’ Wat een zaak-waar-ne-mer was, dat wist Royston niet, maar dat ie héél veel ballen zou krijgen dat vond ie toch wel fijn.

Bij de uitgang zagen ze 2 Hele Grote auto’s staan. ‘Esjoevies, joh, spannend!’. Meneren in, al weer, snelle pakken met donkere brillen op en ipods in hun oor zetten Royston en Wesley ieder in een auto. ‘Maar ik wil bij Royston zijn.’ zei Wesley. ‘Dat kan niet,’ zie 1 van die meneren, ‘nu je zo belangrijk bent hebben jullie ieder je eigen esjoevie.’ ‘Belangrijk’ dat was zijn familie altijd voor hem geweest, maar dat Wesley nu zelf belangrijk was, dat was spannend, joh! Dus hij hoefde niet te huilen.

Toen ze aankwamen bij een Heel Groot stadion, ‘Estadio Santiago Bernabeu’ stond er in Grote Letters op de muur, was het er weer héél druk. Daar kreeg je het toch wel een beetje benauwd van hoor, van al die mensen. Ze werden een zaal binnengebracht en daar vertelde een oude meneer dat Wesley en Royston ‘heel welkom waren’ en dat hij ‘veel van hen verwachtte!’ Wat nu opmerkelijk was, was dat die meneer in het Nederlands sprak! En zijn vader had nog zo gezegd tegen Royston dat ze in Madrid Spaans spraken en dat verstond ie niet. Toch fijn dat zijn vader het bij het verkeerde eind had.

Vervolgens trok een nog oudere man Wesley een wit voetbalshirt aan. ‘Mooi, joh!’ zei Wesley. Hij had altijd al een voorkeur voor witte shirts, die kon je zo lekker vuil maken. Toen een mevrouw dat ‘Mooi, joh’ (toch) in het Spaans had vertaald moest iedereen in de zaal lachen en werden er heel veel foto’s gemaakt. ‘Ik zie niets meer, joh!’ riep Wesley tegen Royston.

Toen was het de beurt aan Royston. Hij wist niet goed wat ie moest zeggen en zei toen maar dat ie ‘zijn voeten wel zou laten spreken’. Weer moesten al die meneren en mevrouwen errug lachen. Toen kwam de zaakwaarnemer weer en die zei dat alle meneren nou over hun contract gingen praten. Wat zo’n contract precies was, dat wisten Wesley en Royston niet maar dat ze nu naar buiten mochten het gras op in dat Hele Grote stadion, dat was toch wel spannend, joh!

Zo, dat was het weer voor nu beste lezertjes. In aflevering 24 zullen we zien dat Royston héél veel ballen krijgt, meer dan dat ie ooit had gezien. En we worden een beetje verdrietig want Wesley krijgt heimwee en wil terug naar Henk.

Naschrift van de redactie: ‘Beste ouders, u hebt gemerkt dat deze aflevering later verscheen dan dat u van ons gewend bent. We zijn onze afspraken helaas niet nagekomen. De reden is dat bij onze drukkerij verschillende van zijn ervaren werknemers zijn weggekocht door bemiddelingbureaus. Onze drukker is momenteel druk bezig nieuwe krachten te werven in exotische oorden en hij verwacht dat de volgende aflevering toch weer keurig op tijd bij u op het pad ligt zo dat ook wij in staat zijn om onze doelstellingen te realiseren.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *