Begroting vs Kenniseconomie => 1 : 1

Het zal wel o.i.v. de Algemene Beschouwingen gebeurd zijn :), die vandaag begonnen zijn, maar de tussenstand ‘Begroting vs. Kenniseconomie’ is nu 1 : 1 !! & Er is gescoord door: de Regering! Overigens, dit is geen eigen doelpunt maar een gericht schot op doel om een bijdrage te leveren aan een belangrijk onderdeel van de Nederlandse Kenniseconomie namelijk aan het nieuwe Nederlandse Kennisinstituut voor Moleculaire Geneeskunde (CTMM). Het is een schot met een waarde van € 150.000.000! & Nu maar hopen dat de ideeën  op het HTC te Eindhoven ook tot bloei komen.
De Algemene Beschouwingen staan (ook) in het teken van de magere resultaten die er, in de afgelopen 2 kabinetsperioden, zijn behaald door zowel het Onderwijs als door de indirect er van afgeleide Kenniseconomie. Onderwerpen die dus op de politieke agenda staan, zeker nu de verkiezingen er aan staan te komen.

Meldde onze Regering tijdens Prinsjesdag nog dat er € 229 miljoen beschikbaar komt voor Leren & Werken in 2007 & 2008, wat mij toen erg weinig leek, gelukkig zien zij toch mogelijkheden om de kenniseconomie ook op andere wijze op gang te brengen. Nog wel met het hoogste bedrag dat er ooit is toegekend in Nederland aan een publiek-private samenwerking; € 150 miljoen! (nb: nu staat die 229 daarmee wel in een schril contrast, niet?)

De deelnemers in het ‘Center for Transnational Molecular Medicine’ (CTMM), t.w. PHILIPS, ORGANON, DSM en FEI vertrouwen er op dat ‘Het nieuwe instituut met deze overheidsbijdrage kan uitgroeien tot het belangrijkste kenniscentrum voor moleculaire geneeskunde in Europa.’ Dit is zeker een Belangrijke Missie; veel succes!

Wat leert u hiervan? Waarschijnlijk ziet u dat het hebben van een Goed Idee ertoe kan leiden dat onze Overheid ook aan u, aan uw organisatie een belangrijke bijdrage gaat leveren. Maar hoe kom je nu aan zo’n idee? Daarover morgen meer & dan gebruik ik iets van mijn alma mater: HENLEY MC ‘Incubator’.

(NB: en die afrit, bij het HTC te Eindhoven, zou die er nu ook komen?)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *