De Toekomst van Nederland

Draag je als stedelijke regio 14,5% bij aan het Bruto Nationaal Product, wordt er binnen diezelfde regio 40% van de nationale besteding aan Research & Development geïnvesteerd, lig je aan de A67 en krijg je geen op- en afrit van de Overheid. ‘Ondernemersmentaliteit’ van de bovenste plank!
Je Eigen Verantwoordelijkheid Nemen dat geldt nu voor de regio Eindhoven wel in optima forma. Sinds enkele jaren kent de regio Eindhoven haar ‘High Tech Campus’, lange tijd zag je niet veel meer dan een ‘High Tech P-garage’ maar inmiddels is het meer, véél meer, zie de ‘excerpt’. Dat ‘meer’ leidt er toe dat er nu een aparte en nieuwe op- en afrit nodig is om profs, wizzkids, developers, customers etc. van ‘all over the World’ toegang te kunnen verlenen tot deze HTC. De aanleg zal om een particuliere investering vragen want de Overheid doet niet mee. Het is niet dat deze particuliere investering niet kan worden opgebracht, daarvoor zijn de resultaten van de HTC te goed, maar het gaat om het idee. Het is een voorbeeld, een begin. Het HTC is wellicht dé exponent van Nederland Kennisland, aangezwengeld enkele jaren geleden door v/m Minister Weijers. “NL = NK” zou hét onderscheidend vermogen van Nederland worden in de nabije toekomst. Het wil hiermee nog niet erg vlotten, helaas (en niet alleen met de op- en afrit….).

Dat is voor mij één van de uitkomsten uit de Netwerk uitzending gisterenavond ‘De Toekomst van de Nederlandse Economie’. Misschien is het niet echt veel nieuws, dat wat er wordt verteld in het programma (nb: zo zijn ‘een Leven Lang Leren’ en ‘Kennis als Kerncompetentie van een organisatie’, voor mij al langer ‘stokpaardjes’) , toch kan de inhoud voor menigeen een ‘eye opener’ zijn; daarom plaats ik hier deze link. Kijkt u eens, misschien doet u nog ideeën op, al was het maar uit de ervaringen van de geïnterviewde ondernemers!

1 thought on “De Toekomst van Nederland”

01 april 2014 13 jaar ago

[…] werkzaamheden aan de A2. De realisatie van de plannen voor de regio ’s-Hertogenbosch zijn vroeg begonnen maar nu toch 9 maanden uitgesteld / doorgeschoven: van 31 december 2009 naar 30 september 2010. De […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *