Doe vandaag ook eens iets bijzonders…

“You’re an amazing guy, Bono. God bless you.” dat zei George W. Bush gisteren tijdens het ‘National Prayer Breakfast’, hij vulde dit aan met: “The thing about this good citizen of the world is he’s used his position to get things done.” Dat klopt en nu heeft Bono het voor elkaar dat de wereldburgers hun stem uit kunnen brengen zodat de VS een extra 1% van haar Federale Budget gaat besteden aan de bestrijding van Armoede. Dus breng uw stem uit!
U2′ s voorzanger Bono blijft verbazen, mij althans. Terwijl hij net als de meesten van zijn collegae uit de entertainment industrie rustig achterover zou kunnen leunen (nb: daarmee wil ik sommige ‘stille gevers’ niet te kort doen),  trekt Bono met Vuur en Zwaard, al dan niet samen met Bob Geldof, de Wereld over om de Armoede te bestrijden. Prima zaak, vind ik, deze problematiek kan niet genoeg aandacht krijgen.

Dat er wat meer nivellering ontstaat in de Wereld, dat kan geen kwaad en dan niet alleen om de Wereldhandel op gang te brengen maar volgens mij vooral ook om Wereldburgers de mogelijkheid te bieden om (ook) een menswaardig bestaan te hebben. Vergeet u niet ca. 250.000.000 inwoners op onze Planeet beschikken over evenveel vermogen als de 6.000.000.000 overigen en de meeste Nederlanders horen bij de 1e groep (…..). Overigens, de meeste inwoners in de VS doen dat ook.

Nu, mocht u er ook zo over denken dan kunt uw stem uitbrengen. Stemmen of de Federale Regering van de Verenigde Staten o.l.v. George W. 1% van haar budget extra dient te besteden aan de bestrijding van armoede. NB: ook al kent de Overheid in de VS een schrikbarend tekort, laat u daar maar niet door beïnvloeden. (Voor de volledigheid: tegenstemmen kan natuurlijk ook, da’s ook een Goed Recht.) Nu Nederland nog maar eens?

 

1 thought on “Doe vandaag ook eens iets bijzonders…”

Marco van der Graaf 18 jaar ago

Amazing! Bono spreekt misschien wel de belangrijkste woorden van deze tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *