Een Hoogleraar die fraudeert heeft Negatieve invloed op Salaris afgestudeerden.

http://www.youtube.com/watch?v=eorwxqVeOoQ

Prof. Dr. D.A. Stapel van de Tilburg University (nb; let op de tekst van de beheerder) heeft volgens berichten van zijn werkgever gesjoemeld met zijn onderzoeksresultaten. Als er 'iets' is in de Wetenschappelijke Wereld wat not done is, dan is het dat wel. Volgens de commentaren 'heeft Professor Diederik Stapel daarmee niet alleen de Universiteit van Tilburg maar de hele wetenschappelijke wereld in verlegenheid gebracht.' Wellicht gaat dat laatste wat ver, maar de toon is i.i.g. gezet.

Opmerkelijk dat je, zeker als intelligente man, hiertoe in staat bent. Nieuwe media zorgen ervoor dat je misstappen binnen no time transparant zijn, dus waarom? Wellicht bevindt je jezelf op enig moment op een glijdende schaal: je vult eerst nog wat hilarische, verzonnen feiten toe aan je onderzoek. Je wordt vervolgens uitgenodigd door krant, radio & tv: et voilà daar gaan we mee in de "aandachts carrousel". Probeer daar maar weer uit te komen.... Maar het kan ook een vorm van Group Think zijn, in dat geval horen we binnenkort meer uit Tilburg. :-o

Wat nu in dit kader (ook) interessant is, is een recent onderzoek waaruit blijkt dat afgestudeerden aan een universiteit met Hoogwaardig Onderzoek na 3 jaar opereren (i.c. werken) in de dagelijkse realiteit tot 21% méér verdienen dan hun collegae die aan een 'minder goede universiteit' afstudeerden.... Als dat zo is, dan is het omgekeerde ook waar........

Lange tijd is gedacht dat wetenschappelijk onderzoek maar saaie, droge kost is. Studiestof waar de studenten doorheen dienen te gaan om hun erkenning te behalen. 'Iets' dat vooral veel tijd & energie kost maar uiteindelijk niets lijkt op te leveren (nb; anders dan een baan). Oorzaak is ook dat de leidinggevenden van deze v/m studenten c.q. nu nieuwe talenten (te) ver afstaan van de resultaten van het onderzoek, (ook) omdat i.d. voor hen alweer zo lang geleden is.

Hoe ziet dat wetenschappelijke onderzoek op de universiteit er dan uit: “Active engagement in knowledge creation through research, as opposed to simply teaching from textbooks may help faculty hone their analytical skills and consequently emphasize a more rigorous approach to problem solving.”

Die actieve betrokkenheid, praktijk aangevuld met theorie, draagt bij aan een kennis(!) afstand tussen (nieuwe) manager en medewerker maar zorgt er op de werkvloer wél voor dat de medewerker zo snel een voorsprong opbouwt; zeker als het onderzoek ook nog eens Hoogwaardig is. De HR/MD afdeling ontvangt daarvan signalen op, 'krijgt hier lucht van', of beter nog: de General Manager valt dit op, en de basis voor een loonverhoging is gelegd!

Mooi conclusie van Jonathan P. O’Brien (Rensselaer Polytechnic Institute), Paul L. Drnevich (University of Alabama), T. Russell Crook (University of Tennessee) en Craig E. Armstrong (University of Alabama) in Does Business School Research Add Economic Value for Students?.

We vertrouwen uiteraard op dit onderzoek ;-), dan is de conclusie dat prof. Stapel door zijn handelen een negatieve invloed heeft op het salaris van zijn v/m studenten. Er zijn al berichten dat zijn studenten hun werk over kunnen doen, dus dat met het salaris zal ook wel kloppen. Vervelend is nu dat dit ook gevolgen heeft voor Tilburg University want vooralsnog kun je nu niet berichten dat er  op die locatie 'Hoogwaardig Onderzoek' plaatsvindt.

Jammer & dat niet alleen voor het potentiële salaris van de studenten.....

*VID: voor de duidelijkheid: dit is geen 'hoogwaardig' voorbeeld. :-)

==============================

100911

* De 'affaire Stapel' lijkt toch uit te draaien op een 'fraai' staaltje Group Think. Het kon niet anders over meerdere wetenschappers waren betrokken bij Stapel's onderzoeken. In dir bericht in het Brabants Dagblad blijkt al dat sommigen van hen zich 'niets meer weten te herinneren' sterker nog 'zij deden niet eens mee'...... Toch stond je naam er onder, ra ra...?

 

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Synopsis van 2011 in 15 ManagementPro entries. - ManagementPro
[...] in september volgde het bericht Een Hoogleraar die fraudeert heeft Negatieve invloed op Salaris afgestudeerden. Deze ‘prof’ bleek geen einzelgänger te zijn. Dit naast het feit dat sommige HBO [...]
Management Pro: Synopsis van 2011 in 15 ManagementPro entries. | HAANTJES GEDRAG
[...] in september volgde het bericht Een Hoogleraar die fraudeert heeft Negatieve invloed op Salaris afgestudeerden. Deze ‘prof’ bleek geen einzelgänger te zijn. Dit naast het feit dat sommige HBO opleidingen [...]