Een Wereldrecord!!

Een Wereldrecord! Nu eens niet van schaatsenrijders, veldrijders, polstokhoogspringers etc. maar van een zeilboot, en wat voor één! Oude tijden herleven; de schepen van de VOC kunnen weer uit de mottenballen c.q. uit de oceanen worden opgehaald. Da’s weer eens ander nieuws dan al die sombere berichten!


De laatste tijd lijken we in Nederland (weer) te grossieren in slecht nieuws. Zo heeft collega-blogger Hans Waltman er in Regelzucht weer een aantal verzameld. Dus wordt het weer eens tijd voor goed nieuws, want zo slecht gaat het met ons ook weer niet, toch?

Nu, tijdens de Volvo Ocean race vestigden ‘the Young Ones’ van ABN AMRO (ergo: niet die van sir Cliff Richard) eergisteren een nieuw wereldrecord:  in 24 uur tijd zeilden zij, met een ultra moderne boot dat wel, 558 zeemijlen. Wie ooit in een zeilboot zat weet enigszins wat voor snelheid dit is en beseft wat dit betekent voor de bemanning: gemiddeld sliep men van die 24 uur max. 2 uur. Een prestatie van formaat van skipper Sebastien Josse en zijn mannen. Opmerkelijk is nu dat het hier gaat om ‘boot 2’ ofwel ‘broekies’ (nou ja). Ongtwijfeld zijn zij voor hun vak goed opgeleid maar met dit resultaat tonen zij voor mij ook aan dat zij zich goed hebben ontwikkeld! Zij hebben ‘de kunst van het vak’ goed afgekeken van hun vakbroeders op ‘boot 1’ ofwel ‘Black Betty’, de leider in de Volvo Ocean Race.

Mooie opsteker, ook voor sponsor ABN AMRO. Niet alleen marketing technisch maar wellicht ook bij de werving van potentials voor het bankiersvak. Indirect laat de organisatie nl. zien dat voor hen de ontwikkeling van ‘young ones’ hoog in het vaandel staat. Als ze dit volhouden dan heroveren ze dit jaar op de lijst van favoriete werkgevers hun in 2005 aan collega RABO verloren 4e plaats weer eenvoudig terug. Proficiat, dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *