Gaan we nu wel of niet in de AOW?

De inkt van de nieuwe Levensloopregeling is nauwelijks droog (de LL Regeling is zelfs nog niet van toepassing!) of onze Regel Gevers komen al weer met een nieuw idee! Als u nu dacht dat u op 65-jarige leeftijd met pensioen kon gaan, of zelfs eerder met behulp van de LL Regeling, dan hebt u het mooi mis!
“Zo veel mogelijk mensen moeten na hun 65e verjaardag blijven doorwerken, vindt een groep Tweede Kamerleden.”, dat nieuws brengen ANP en NOS vandaag. “De arbeidsdeelname van ouderen moet groter worden met het oog op de vergrijzing. De jongeren kunnen al het werk in de toekomst niet aan. In 2040 zijn ruim 4 miljoen ouder dan 65 jaar op een bevolking van ruim 17 miljoen. Nu zijn er 2,3 miljoen ouderen op een totaal van 16 miljoen.”

Diezelfde Tweede Kamer kwam dit jaar met het lumineuze plan voor de Levens Loop Regeling en ik vroeg mezelf al af: hoe gaan ze dat uitvoeren met het oog op onze demografie & economie? Maar niet alleen voor mij is de LLR nog onduidelijk.  Veel werknemers hebben de illusie dat ze na 1 jaar (max.) 12% van hun loon gespaard te hebben vervolgens met een sabbatical kunnen (helaas!). 90% van de werkgevers schijnt nog niet te zijn voorbereid op de LLR, dat kunnen ze nu waarschijnlijk ook achterwege laten; zelfs de Tweede Kamer is er nog niet uit. Spaar voorlopig maar rustig verder op uw oude werknemersspaarregeling.

Alle gekheid op een stokje (of toch niet?) op zich is de gedachte om na je 65e langer door te kunnen werken nog niet zo gek. Het is zelfs niet eens zo’n lastige voorspelling om te veronderstellen dat deze propositie ook daad-werkelijkheid wordt. Nu al zijn de sociale lasten nauwelijks op te brengen. Dat kan echter ook te maken hebben met onze Welvaartsstaat: we ontvangen voldoende om te overleven maar te weinig om, in onze eigen ogen, van te leven. Deze combinatie wordt dan in de nabije toekomst helemaal een ‘probleem’. Hoe dan ook: voor nu is het fijn voor ons Nederlanders als de Tweede Kamer kan kiezen voor de hom of voor de kuit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *