Hoe is ’t met ethiek op onze werkplek?

In het verlengde van de entry van gisteren over HP’s Mark Hurd waarin ethisch handelen (nb; of juist het gebrek daaraan) centraal staat, maar ook in het verlengde van recente entries als Excusez-Moi & de consequenties van Ethisch Leiderschap, Moeten Politici de Waarheid vertellen? (placebo-taal) & Nog meer openhartige email, Goldman Sachs: Love & War, komt Deloitte USA met de resultaten uit hun 4e jaarlijkse Ethics & Workplace Survey.

De ‘crisis’ heeft het er ook ethisch bezien allemaal niet beter opgemaakt, zo blijkt: 48% van de Amerikaanse werknemers/respondenten heeft het vertrouwen in hun werkgever verloren, 46% zegt dat het gebrek aan heldere communicatie de oorzaak is van veel problemen. 1/3e van hen gaat dan ook op zoek naar een andere baan, zodra de ‘crisis’ voorbij is….. (nb; vraag is dan waaraan je die nieuwe, ethische werkgever herkent? maar dat voor nu ‘terzijde’).

De leidinggevenden van deze kritische werknemers zijn, opmerkelijk genoeg wellicht, toch niet helemaal onbekend met dit fenomeen: 65% van de FORTUNE 1000 Exec. List. erkent dat het herstellen van het vertrouwen dé cruciale factor wordt in de komende maanden om het vrijwillige vertrek van medewerkers tegen te kunnen gaan.

“With lack of trust and transparency factoring into the employment decision of roughly half of the respondents who plan to job hunt in the coming months, business leaders must be mindful of the importance of both on talent management and retention strategies as well as the bottom line impact,” Inderdaad, ACTIE dus! Waar je dan direct mee kan beginnen dat is de Mirror Test. De Mirror Test zoals voorgesteld door Peter Drucker, zie vlog.

Vraag ik me alleen nog af: hoe staat het er eigenlijk voor op de Nederlandse werkplek v.w.b. ethiek, vertrouwen, respect, communicatie? Heeft dat, pos. of neg., invloed op het besluit van jou & je collegae om te vertrekken of juist om te blijven?

& Als je om die reden blijft, kun je dan je ethisch werkgever aanbevelen? (nb; dat zou handig zijn voor degenen die juist op zoek zijn naar meer ethiek, vertrouwen, respect, openheid, communicatie, etc. …..)

Bookmark and Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *