To Sport or Not to Sport, That’s the Question.

‘Mkb wil niet elke zieke betalen’ koppen de media vanochtend. Jaarlijks melden zich 1.600.000 werknemers ziek. Oorzaak: sportblessures. ‘Ziekmelding als gevolg van een sportblessure, botbreuk tijdens de wintersport of een huishoudelijk ongeluk. In een bedrijf met zeven medewerkers betekent dit een uitval van twee, aldus de organisatie. De werkgever is verplicht bij uitval van een werknemer het loon twee jaar door te betalen.’ Dat kost handen vol geld, € 200.000.000/jaar meldt Het FD. Stoppen dus! Stoppen met het ondersteunen van de zieke werknemers, ziek door een sportblessure of, alternatief, de werknemer zelf stoppen met sporten!

Dat laatste advies valt weer niet in goede aarde bij de sportinstanties. KNVB woordvoerder Rob de Leede meldt dat sportende werknemers héél goed zijn voor een organisatie! Juist hun fitheid draagt bij aan beter functionerende organisaties. Daar is ook iets voor te zeggen. Van der Leede meldt zelfs dat ‘Mensen die sporten 25 dagen per jaar minder verzuimen!

& Dat laatste is toch wel een opmerkelijk getal: 25 dagen. Zeker als je weet dat het CBS meldt dat het gemiddeld jaarlijks verzuim, dus het verzuim van zowel sportende als niet-sportende werknemers, 20 dagen bedraagt. Kortom: bij een fitte, blessurevrije, sportende werknemer krijg je er als werkgever 5 dagen extra bij! (nb; ‘gemiddelden’, ik weet het)

Tuurlijk is het goed dat werknemers fit zijn, dat zij hun energie-huishouding op orde hebben; doet u daarvoor de Test die Michael Boogerd ook deed. Feit blijft dat juist stress of op zijn minst ‘onduidelijkheid’ op het werk, ‘meegaan’ op vakantie, meegaan naar je sportmiddag, -avond etc. Je bent even in gedachten over ‘hoe het op het werk ging’, je let dus even niet op, bent niet geconcentreerd et voíla: je ligt op je billen en je ziet dat je been toch wel een heel onnatuurlijke houding heeft aangenomen…. Het is net als met auto ongelukken: de eerste ‘-en zijn cruciaal, ook tijdens het sporten.

‘Oorzaak & gevolg’ zo gezegd. Voordat we het weten krijgen we Amerikaanse toestanden en vragen we onszelf af wie we als werknemer voor onze persoonlijke gevolgschade aansprakelijk kunnen stellen(!). Misschien is het handig als we onze medewerkers stress-loos kunnen laten gaan sporten, een ‘beetje’ Leiderschap kan daarvoor héél handig zijn. Sport ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *