Talent of: ‘Van Keuzes Maken word je Sterk’.

Woensdag en donderdag was ik dagvoorzitter bij de Nationale Talent Management Conferentie 2008. Als je de beperkte opkomst zag dan zit er, tot enige verrassing, toch waarheid in het mediabericht eerder deze week dat veel Nederlandse organisaties de huidige & in kracht toenemende personeelskrapte blijkbaar nog niet serieus genoeg nemen. ‘Kwaliteit i.p.v. kwantiteit’ zeg je dan (nb; juist NIET!) als dagvoorzitter. De deelnemers waren in ieder geval gecommitteerd aan het onderwerp: Talent Management!

De 2 dagen stonden in het teken van interessante ervaringen van (toch) grote organisaties die al 1e stappen zetten op het gebied van Talent Management, toepasbare tests, modellen, hulpmiddelen, toepassingen ook was er tijd voor het obligate stukje humor. ‘De boog kan niet altijd gespannen zijn.’, toch? Kortom: inspirerend.

Grote Gemene Delers: => Talent Management is Nu het equivalent voor Strategische Human Resource Management; en => (ook of zeker) voor succesvol Talent Management is Commitment van het Top Management ESSENTIEEL!

De voor mij meest interessante bijdrage kwam van Lidewey van der Sluis. Lidewey (35) is recent benoemd tot hoogleraar Strategic Talent Management bij NYENRODE Business University en oprichter en academisch directeur van het Powerhouse Competing for Talent. Daarmee is Lidewey zelf een mooie exponent van Talent Management…..

Lidewey is voorstander van de netwerkstructuur als organisatiemodel. Daarbinnen: Vindt, Bindt, Boei, Bloei en laat je Talent (door)Groeien. & Daarbij: ‘Look in the eyes, not in the files.’ Maak mobiliteit in je organisatie, in je netwerk tot een essentieel organisatiemodel. Doel: Ontwikkeling.

Als je daarbij, zoals uit de opkomst zou mogen blijken, tot de eersten in Nl. behoort dan kom jij bij je queeste naar Talent tot Cherry Picking en blijft er voor je concurrenten nog slechts peanut butter over …… 😉

1 thought on “Talent of: ‘Van Keuzes Maken word je Sterk’.”

Vliegeren met Talent. – ManagementPro 9 jaar ago

[…] Talent of: ‘Van Keuzes Maken word je Sterk’. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *