Vergaderen, maar dan anders.

Vergaderen, de Amerikaanse Ayers Group heeft enkele jaren terug berekend dat er in ‘Corporate America’ 25 miljoen vergaderingen plaatsvinden, dagelijks! Soms kreeg ik de indruk dat wij, hier in Nederland, met veel minder bedrijven, dat aantal moeiteloos kunnen benaderen.

‘Kreeg’ want het huidig tijdsbeeld lijkt een compleet andere kijk op vergaderingen los te maken, bij veel organisaties. Het is ‘CRISIS’ dus ‘all hands on deck’: aan het werk! Nu is de beperkte tijd die we beschikbaar hebben Hard nodig voor onze cliënt, zelfs in de financiële dienstverlening: ‘Eureka, bank ontdekt klant’.

Mooi, dat laatste, toch zijn er zo af en toe toch nog vergaderingen nodig. Al was het maar om je mensen te commiteren en te motiveren. Maar hoe doe je dat dan????

Ben blij, er is nu een mooi voorbeeld beschikbaar!

Vergaderen, het blijft een dankbaar onderwerp & het onderwerp is hier dan ook al eerder ‘aan bod gekomen’. De leukste herinnering bewaar ik nog aan het waarneming die ik ontving van 1 van mij relaties toe zij, enkele jaren geleden, deelnam aan een Grote Vergadering. 1-tje waaraan ook nog eens diverse nationaliteiten deelnamen. Zij liet ons zien dat je Kwalitatieve deelname aan de vergadering essentiëler is dan je kwantitatieve.

Een citaat uit die blogentry van 23 oktober 2007 ‘Effectief Vergaderen; een praktijk ervaring’: ‘De vergadering was langdradig en de partijen konden het niet met elkaar eens worden. Ik had ook niet het idee dat ze het probeerde, wij van hier tegen jullie van daar. Ik had niet echt een functie dus ik vond dat ik gemist kon worden om naar de kapper te gaan. (……..) Ik moest natuurlijk nog wel terug naar die vergadering, dus toen ik binnenkwam en achterin plaats nam draaide de voorzitter zich om en vroeg of er nog mensen wat wilde zeggen van de backbench. Dus ik stond op (met mijn nieuwe haardracht) en zei dat ik hoopte dat we toch meer samen konden gaan doen en dat het belangrijk is goed te definiëren waar de pijnpunten liggen zodat we vanuit daar verder zouden kunnen. Applaus alom. De vergaderdag was daarmee tot een einde gekomen. De volgende dag zou de voorzitter een presentatie houden over de uitkomsten en wat schetste mijn verbazing op zijn eerste slide stond dat na twee zware dagen we door een opmerking van één van de aanwezigen het toch tot een goed eind was gekomen.’

Leuk, ook al ben je even weg, toch kun je Betrokken zijn; overigens in die entry vindt u ook nog vergadertips.

De meeste vergaderingen hebben toch als doel Betrokkenheid tonen, door de voorzitter i.c. het Management, en Betrokkenheid opwekken, bij de medewerkers i.c. de Uitvoerders van al die Plannen. Dat lukt je als je zo’n bijeenkomst ook nog eens tot een Leuk Event weet te maken, 1-tje die in je gedachten blijft hangen zelfs nog lang na afloopt. 1-tje waar je vertrekt met het gevoel YES!!!

Jammer genoeg slaagt lang niet iedere voorzitter daarin, in zo’n YES! vergadering. Daarom als motivatie dat zo’n saaie, slaperige vergadering ook héél anders kan, een voorbeeld van de jonge Heineken manager Dolf ‘ergens ver weg in Afrika’. (heel) Leuk!

(nb; de herinneringen die Dolf heeft aan Nl meetings kloppen niet meer; als dat maar geen tegenvaller wordt zodra deze expat terugkeert…..)

Suc6 met uw vergaderingen, dat ze maar gemotiveerd mogen zijn. 🙂

1 thought on “Vergaderen, maar dan anders.”

Lekker Laten Slapen! 10 jaar ago

[…] foto bij de entry ‘Vergaderen, maar dan anders’ riep bij 1 van mijn zakenrelaties de vraag op: ‘In onze MT bijeenkomst is er ook wel eens een […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *