BARCLAYS = Investor in People!

Gisteren draaiden de tv camera’s voor de kantoren van ABN AMRO. Medewerkers van De Bank werd gevraagd naar hun gevoelens over de a.s. fusie. Zoals gewoonlijk: sommigen zagen kansen voor zichzelf binnen deze nieuwe bank, anderen zien de bui al hangen want: fusies c.q. overnames leiden altijd tot inkrimpingen(!).

Nou voor die laatsten heb ik een goed bericht: BARCLAYS heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan als Investor in People. Die IiP-erkenning garandeert je dan misschien geen baan maar het betekent wel dat een IiP-organisatie haar Talent niet zo maar zal laten lopen. En voor degen die straks bij deze nieuwe Bank werken biedt het IiP-gedachtengoed ruim voldoende voordelen. (nb: zelfs de schade die Bradford Michaels aanrichtte, kan er mee worden hersteld!)
Dat er met de, in Nederland relatief onbekende, Investors in People – erkenning duidelijke voordelen te behalen zijn, dat is zoals bij zoveel producten en diensten (altijd) het best uit te leggen door de gebruiker, hier de Investor in People, zelf.

Nu dat komt dan in het geval van BARCLAYS / ABN AMRO goed uit. In 2002 deden studenten een onderzoek bij BARCLAYS South Africa naar de IiP-beleving en zij rapporteerden hun bevindingen in een (uitgebreid) audit rapport met de titel: ‘Developing a Business Case for Investors in People’.

De audit leverde veel informatie op, zie eventueel link, ‘hier en nu’ laat ik het bij enkele interessante opmerkingen van de betrokken executive managers:

  • => Winning the support of executive managers for the support of an Investors in People implementation is crucial.
  • => Executive managers like the fact that Investors in People is an initiative which will support managerial objectives other then merely the acquisition of accreditation.
  • => The fact that (extensive) research has been done in the United Kingdom which shows that Investors in People returns quantifiable benefits appeals to executive managers.
  • => Executive managers like the fact that Investors in People accreditation generally accomodates effective business practice.
  • =>Executive managers like the fact that Investors in People has a proven track record in bringing about enhancement of training and development.
  • => The usefulness of Investors in People as a Change Management Tool appeals to executive managers.
  • => The results achieved by Investors in People in helping organisations to attract and retain personnel appeals to executives.

Vooral beide laatste punten komen nu goed van pas bij deze overname / fusie!

Is er dan in die uitgebreide audit niets negatiefs te melden over IiP? Jawel: het risico dat er bestaat als m.n. de executives geen 100% commitment hebben bij de implementatie van Investors in People in hun organisatie. (nb: maar geldt 100% Commitment niet als cruciale voorwaarde voor het succes van iedere ontwikkeling, verandering?) 

Héél interessant de uitkomsten in dit audit report zeker voor mij als IiP-professional maar ook voor de medewerkers van de nieuwe Bank, zelfs voor corporate Nederland (nb: BARCLAY AMRO als IiP – business case) en ik ben zelfs bereid om mijn sell advies van gisteren (nb: m.b.t. de BARCLAYS en ABN AMRO aandelen) nu te wijzigen in een hold!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *