Een familiebedrijf, ook nog eens van Duitse origine, én een Investor in People, kan dat?

Ja zeker, tot voor kort had ik dat zelf ook niet verwacht, maar het kan! We zien dat aan het Duitse familiebedrijf HAGER.

Hoewel het duidelijk is dat in Groot Brittannië ook steeds meer familiebedrijven ‘de weg weten te vinden naar’ de Investor in People – erkenning, ligt dit in Duitsland niet zo voor de hand. Daar is IiP zelfs nog onbekender dan in NL……. 

HAGER / TEHALIT,  ‘een toonaangevende producent met een totaalpakket aan producten voor de elektrotechnische branche’ aldus hun NL site, is opgericht in 1955 en inmiddels een multinational met 11.000 werknemers & een omzet van € 1,3 miljard. ‘Ooit’, in 1995, begonnen bij de Britse vestiging van HAGER, is HAGER International nu al geruime tijd een Investor in People. Met succes!

Dat blijkt o.m. uit HAGER’s ‘neven-activiteit’, de website My Ecademy!

“Elk bedrijf dat in zijn mensen investeert, ziet dat terug in een lager ziekteverzuim, lagere faalkosten, een kleinere uitstroom én een snellere groei.” zo begroet Jalila Benkarim – directeur My Ecademy, ‘Academy for Home, Building and Industrial Solutions’, ons op haar site.

Veel organisaties beschikken over een ‘Academie’ (nb; google en je vindt ze), dit staat synoniem voor de Opleiding & Ontwikkeling van medewerkers. Begon dit ‘ooit’ met bedrijfsopleidingen bij Grote organisaties, als aanvulling op de veelal technische opleidingen die niet of op zijn minst onvoldoende aansloten op de bedrijfspraktijk (nb; L’Histoire se Répète?) zo’n voorbeeld is de PHILIPS Bedrijfsschool, een ‘fenomeen’ dat jáááren geleden door PHILIPS werd opgericht. Momenteel beschikken ook veel Midden Bedrijven over zo’n ‘Academie’, ook al wordt het feitelijke opleiden vaak uitbesteed, zijn het toch prima initiatieven.

Met My Ecademy richt HAGER zich niet alleen op eigen medewerkers maar ook op potentials & dat maakt het een interessant initiatief. HAGER kan hiermee haar continuïteit waarborgen!

Voor Hager Nederland sluit dit My Ecademy goed aan op het al geruime tijd gehanteerde IiP-gedachtengoed (i.c. continuïteit), het feit dat men al enkele jaren een succesvol Investor in People is; zo staat Hager NL momenteel kort voor haar 1e PROFILE (i.c. benchmark) meting.

Dit zal dan ook zeker niet het laatste initiatief zijn dat HAGER onderneemt met haar IiP-ervaring! & dat voor een, van oorsprong, Duits familiebedrijf……. Verrassend.

Wie weet wordt u er nog door geïnspireerd!

1 thought on “Een familiebedrijf, ook nog eens van Duitse origine, én een Investor in People, kan dat?”

De Beste Werkgevers krijgen het Beste Personeel! 11 jaar ago

[…] aan, blijkbaar. Overigens de beide andere, ook in Nl gevestigde, Duitse IiP-ers zijn Hager/Weber en […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *