Minister Jeroen Dijsselbloem: “Al die jongeren zonder werk dat is toch onacceptabel.“

‘Dijsselbloem oogstte een ovatie van de ‘Gouden Driehoek’ van Brabant.’ op het moment dat hij de in de titel van de entry aangehaalde uitspraak deed. Dat meldt ScienceGuide n.a.v. de deze week gehouden Cobbenhagen Summit waar Minister Dijsselbloem zijn toespraak gaf.

“Al die jongeren zonder werk dat is toch onacceptabel.“ meldde Dijsselbloem onder groot applaus van vertegenwoordigers van bedrijfsleven, onderwijs en overheden; de Gouden Driehoek. Waarschijnlijk dronken de deelnemers vervolgens een glas, deden een plas en lieten alles zoals het was….

De opmerking van Dijsselbloem is terecht, zéér terecht maar in mijn directe omgeving constateer ik dat er van een investering in enig Beleid om jongeren aan het, liefst zinvolle, werk te krijgen nog nauwelijks sprake is. Dit is niet alleen jammer, het is ook een gemiste kans en dat mag de gehele Gouden Driehoek zichzelf aantrekken.

‘Niet investeren in mensen is een Groot Risico’. stelt Sir Dave Brailsford in voorgaande vid.; inderdaad….

“Investeren in R&D en kennis is essentieel voor Europa nu.” stelde Dijsselbloem dinsdag, maar hoe vaak hebben we dat al niet gehoord. Actie ontbreekt helaas en de jongeren? Die worden er ook niet jonger op…..

“Jongeren wordt de kans ontnomen om ervaring op te doen in banen die aansluiten op de opleidingen die zij volgden. Het lijkt er sterk op dat zij worden gepasseerd bij de eis van werkgevers naar werkervaring. Werkervaring die hen door diezelfde werkgevers nauwelijks wordt geboden door het gebrek aan stageplaatsen. Jongeren worden vervolgens gedwongen onder hun niveau te werken terwijl er nauwelijks kans is door te stromen naar functies die beter aansluiten bij hun opleiding.” bron: Growth Through People: evidence and analysis. Net vandaag komt het Britse overheidsorgaan UK Commission for Employment and Skills (UKCES) met deze bron c.q. met dit rapport. & Dat hebben we het hier nog niet eens over de jongeren die, niet alleen in de ogen van Minister Dijsselbloem, onacceptabel lang zonder werk zitten….

Young people seem much more likely to move to service-intensive jobs, and much less likely to move to middle-skill roles. (….) Where established, experienced workers either stay in middle-skill work or move up to high-skill work, younger workers seem to find it more difficult to enter into middle-skill work. At the same time, they have – at least through the period including the recent recession – also found it difficult to enter the growing high-skilled workforce, leading to concerns about their future progression prospects.” In hun onderzoek constateert UKCES dat jongeren die aan het arbeidsproces deelnemen, tot stilstand komen. Dat is, op niet eens zo’n heel lange termijn, dodelijk voor een economie. Gaan babyboomers met pensioen dan zijn je volgende generaties medewerkers nauwelijks in staat om hen op te volgen.

‘Niet investeren in mensen is een groot risico.’, inderdaad….

UKCES komt met een 5 tal Actiepunten

Bron: gov.uk

Bron: gov.uk

Uit dat Actieplan kun je halen dat het essentieel is dat er voor het succes van deze acties samengewerkt wordt binnen zoiets als ‘De Gouden Driehoek’. Dat is dan méér dan de handjes op elkaar krijgen.

Minister Dijsselbloem heeft het maar wat druk met de Grieken, iets dat ook te voorspellen was. Het zou mooi zijn als hij nu tijd en middelen vrijmaakt voor de jongeren op de korte termijn en daarmee voor de economie op de lange termijn. Het lijkt er zo langzamerhand op dat er daarvoor een cultuurverandering nodig is.

VID.: Op korte termijn investeren door daarmee op lange termijn succes te kunnen behalen dat deed Sir Dave Brailsford ook. Sir Dave Brailsford is de man achter de successen van het Britse wielrennen tijdens Tours de France en tijdens LONDON 2012.  Door te investeren in talent heeft hij niet alleen de risico’s beperkt maar daarmee ook groot succes behaald…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *