Niemand wil een Blockbuster video zijn, in slaap vallen achter het stuur terwijl de wereld doordraait…..

“Ik ben een zeer gelukkig man die leiding mag geven aan deze uitstekende groep mensen. Er zijn dagen dat ik mezelf knijp, ik mag van geluk spreken. Het dragen van de verantwoordelijkheid om ons voortdurend te verbeteren, om voor onze klanten en in de markt relevant te blijven is er één die ik ongelooflijk serieus neem. Wanneer je wordt ondersteund door een geweldig team, wordt het werk een stuk eenvoudiger.” aldus Phil Jones, managing director van BROTHER UK.

Wie van je zou niet willen dat je baas zich zo over zijn/haar team zou uitlaten?

Phil Jones deelt dit enthousiasme over zijn team momenteel op LinkedIn en merkt ook nog op: “Niemand wil een Blockbuster video zijn, in slaap vallen achter het stuur terwijl de wereld doordraait…..”. In tijden van disruptie is het een mooi moment om even stil te staan bij de oorzaak voor dit enthousiasme van Phil.

“Vorige week werd bekend dat BROTHER UK het eerste grote bedrijf is dat in 2016 het ‘Investors in People Platinum Raamwerk’ heeft behaald, iets waarop we absoluut trots zijn!

Aanwezig tijdens de IIP conferentie in 2015 waar de nieuwe standaard werd gelanceerd, werd ik direct geraakt door het drie thema’s, negen staps proces dat beoordeelt of een bedrijf daadwerkelijk over een uitgelijnde strategie* beschikt voor de visie van de organisatie op de lange termijn. Het is een uitstekend sjabloon voor excellente prestaties en om focus te brengen in je denken. De beslissing om te gaan voor het behalen van ‘IiP Platinum’ werd daar ter plaatse genomen, het team ging direct van start om dit proces op gang te brengen.

Een Grondige Beoordeling.

Dit is geen plaatje aan de muur**. Het resultaat van de erkenning is bereikt na het ontvangen van online feedback van onze 180 medewerkers, aangevuld met interviews. Gevolgd door het meten van de bedrijfsprestaties ten opzichte van de negen indicatoren van het Investors in People Raamwerk gedurende een periode van twee weken. Dit alles gebeurt achter gesloten deuren, zonder dat het executive team daarbij aanwezig is, zodat de mensen vrij kunnen praten en in vertrouwen worden geïnterviewd.

Geen middel wordt onbeproefd gelaten bij de beoordeling van de vraag of je organisatiecultuur is afgestemd op de strategie, of je mensen beseffen welke richting je volgt (en het daarmee eens zijn), vele andere elementen gerelateerd aan mensen(management) en hoe het bedrijf hen waardeert, met name rond het thema Leiderschap. Een gedetailleerd rapport wordt vervolgens samengesteld tegen de negen belangrijkste maatregelen die voor verdere, continue ontwikkeling worden voorgedragen.

“Ja, Je Bent Het!”

Het nieuws ontvangen dat we aan de criteria hadden voldaan was een geweldige mijlpaal. Drie jaar geleden, toen ik werd benoemd  tot Managing Director, werd het mijn uitdaging onze werkplek uit te laten groeien tot één van de beste, niet alleen door middel van cosmetische zaken zoals funky vergaderzalen, maar m.n. in termen van het creëren van een platform voor mensen waar zij het beste van hun werk kunnen doen, in een cultuur van mededogen in combinatie met hoge prestaties (NB; en we hebben inderdaad een aantal funky vergaderzalen).

We hebben de afgelopen periode een ​​aantal belangrijke beslissingen dienen te nemen. Het bedrijf zal in 2018 50 jaar ‘oud’ zijn, wat betekent dat er een groot aantal unieke elementen zijn verbonden aan de cultuur, sommige daarvan hebben we laten gaan om te worden vervangen door meer actuele fit for purpose zaken.

We hebben nu ons een driejarig doel gesteld om de prestaties op de werkplek te verbeteren, het belang van leren en ontwikkeling te omarmen, ons bewust te zijn van een zich ontwikkelende interne omgeving en aandacht te hebben voor veranderende externe business drivers. Niemand wil een Blockbuster video zijn, in slaap vallen achter het stuur terwijl de wereld doordraait.

Als mensen echt worden gewaardeerd, behandeld als mensen door hen te herkennen, te waarderen en te motiveren om te presteren, kunnen er grote dingen gebeuren, we zijn daarvan een goed voorbeeld, hoop ik.”

Phil Jones, Maning Director BROTHER UK*** Platinum Investor in People****.

“I’m a very lucky guy to be the head of this excellent community of people, there are days when I pinch myself.  Having the responsibility for us to continually improve, stay relevant to our customers and in the market is one that I take incredibly seriously.  When you are backed by an incredible team, the job becomes a lot easier.” 

Phil Jones. Brother UK. Phil publiceert zijn ervaring op LinkedIn Brother UK Achieves Investors in People ‘Platinum’ Status. Er verschijnt ook het persbericht: Brother UK scoops ‘Best in UK’ Platinum Status

* ‘uitgelijnde strategie’: de medewerkers acteren en opereren in lijn met de organisatie strategie; een tweetal voorbeelden.

** Lees ook ‘Het is alleen maar een plaatje aan de muur, toch? FOUT, het is zoveel meer.

*** BROTHER UK is onderdeel van de Japanse multinational BROTHER. Japanse bedrijven zijn bekend met het KAIZEN principe, een principe dat ook aan de basis staat van het Investors in People Raamwerk. Andere voorbeelden van Japanse multinationals met IiP – accreditatie zijn FUJITSU, GLORY GLOBAL, NISSAN en JAPAN TOBACCO International.

**** Platinum Investor in People:

“All nine indicators at ‘Developed’, ‘Esthablished’ and ‘Advanced’ and seven of the nine indicators at ‘High Performing’ level. We expect Platinum accreditation to be awarded tot the top 0.5 percentile of organisations assessed.”

Bron: investorsinpeople.com

Bron: investorsinpeople.com

 

YT: CROON Elektrotechniek is een voorbeeld van een Nederlandse Investor in People. CROON heeft de IiP-accrediatie recent opnieuw verlengd voor een periode van 3 jaar.

NB: Hoe word je, net zoals BROTHER en CROON, een ‘Investor in People’? (NB; het in de YT genoemde online assessment is ook Nederlandstalig beschikbaar).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *