AJAX of: met een Fantoom is het lastig vergaderen….

http://www.youtube.com/watch?v=gVdc2CJyACs&feature=fvwrel

As we speak’ vergadert de Ledenraad van AJAX nog over de heikele situatie die er is ontstaan na de, toch opmerkelijke, schaakzet van de Raad van Commissarissen. Wordt het Van Gaal of blijft het Cruyff? Zelfs de AJAX supporters waren hierover gisteren tijdens de wedstrijd AJAX – NAC niet eenduidig. ‘Wat wil je ook, met zo’n dito leidinggevend apparaat.’, zeggen we dan. ūüėģ

Toch is het interessant om nu alvast eens te kijken hoe er door de RvC, o.l.v. (de niet te benijden) Steven ten Have, is vergaderd om tot dit besluit te komen. Is Cruyff bewust of onbewust niet uitgenodigd? Het lijkt mij er op dat zijn aanwezigheid niet dringend noodzakelijk was.

Waarschijnlijk bezocht men onze Kennisbank. ūüėČ

In de Kennisbank¬†behoort ‘vergaderen’ tot de favoriete zoektermen. Zo is in de laatste maanden √©√©n van de meest bezochte ManPro entries Effectief Vergaderen. Daarin stel ik o.m. het volgende voor: “Deelname aan een vergadering is vrijwillig of de secretaris van de vergadering nodigt je er vooraf expliciet voor uit.” (nb; ‘expliciet’ als: dringend noodzakelijk voor de bedrijfsvoering). Dit impliceert dat degene die een uitnodiging ontvangt maar van mening is dat haar/zijn aanwezigheid elders van meer/groter belang is, niet betrokken is & blijft bij de besluitvorming genomen¬†in/tijdens die vergadering: ‘Die er niet is, wie doet niet mee.’ Om het Cruyffiaans te zeggen.

Een ‘expliciete’ uitnodiging: ‘aanwezigheid DRINGEND gewenst!’¬†was in dit geval ook niet nodig omdat het kernbedrijf van een voetbalvereniging ‘voetballen’ is & niet ‘vergaderen’, toch?

Tja, zowel Johan Cruyff als Louis van Gaal zijn fantomen: ze zijn er wel¬†maar toch ook weer niet. Wie er ook blijft of komt: het¬†besluitvormingsproces bij AJAX zal er zeker niet beter/sneller¬†door worden….

*VID: Roy Makaay stond, m.n. bij Bayern M√ľnchen, bekend als Das Phantom. Roy was i.i.g. een fantoom dat op het juiste, onverwachte moment wist te scoren…..

1 thought on “AJAX of: met een Fantoom is het lastig vergaderen….”

Synopsis van 2011 in 15 ManagementPro entries. – ManagementPro ‚ąô 9 jaar ago

[…] de entries die we besteedden aan Osama Bin Laden, Kadhafi¬†en ‘zijn’ Arabische Lente,¬†de liefde van Cruyff voor AJAX, News of the World, de¬†uitdagingen voor Itali√ę, de a.s.¬†nieuwe Werkloze Economie, ¬†perikelen in […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *