Bon Tardi; Celebrities

Celebrities, op slechts een paar m2 ontmoet je hier: DJ Jean, Peter Faber, Stanley MenzoAcda en zijn counterpart De Munnik. Ongetwijfeld lopen er hier ook nog enkele captains of midsized industry rond, maar zo ontdaan van hun krijtstreep en imposante bril, in hun witte torso met donkerblauwe zwemslip, zijn die wat lastiger te herkennen. Wellicht voor hen maar goed ook.

Als je zo rondkijkt dan vraag ik me af, als hier nu werkelijk een herhaling plaatsvindt van ‘1969’, wie worden dan de natuurlijke leiders?

De celebrities worden dagelijks met de vinger gewezen => ‘ Zag je die?’, ‘Ken je die?’, ‘ Wie heeft ie nu weer bij zich?’, ‘Heeft ie alweer een ander?’, ‘ Alweer een kleine, en hij is toch al opa?’, ‘ Wat een rare zwembroek heeft ie aan!’. ‘ In het echt is ie veel kleiner dan op het podium.’ U kent dat wel……

Als onbekend CEO, ook al ontving je zojuist je bonus die met veel bombarie in de Pers was aangekondigd, kun je jezelf dan toch gelukkig prijzen. ‘Ze’ (her)kennen je niet!  Het lijkt er zelfs verdacht veel op dat de celebrities zijn ingevlogen, op kosten van de firma, om als een afleidingsmanoeuvre te dienen. Bedenk ik me nu; een interessante strategie.

Terug naar ‘natuurlijk leider’. De Europeanen onder ons vallen nu al bijna in katzwijm als ze een celebrity waarnemen, dus dat zij in hectiek door een celebrity worden geleid, mag geen probleem zijn.

Voor de trotse, lokale bevolking is dat toch ‘ iets’  anders. Het blijkt dat Respect hier het keyword is: respecteer je hen, dan bestaat de kans dat ze jou respecteren.

Respect is de basis voor vertrouwen en Leider zijn dat kun je alleen als je volgers je vertrouwen. (cirkel is rond)

Tot op dit moment is de lokale bevolking niet onder de indruk van onze celebrities. Tuurlijk, ze accepteren hen als Gast maar da’s in feite logisch & ook iets anders. Wellicht vinden de celebrities dat ook wel fijn, de relatieve luwte, en zijn ze helemaal niet geinteresseerd in Leiderschap.

Ach, tijdens je vakantie(!) hebben we dat hier ook helemaal niet nodig, dat Natuurlijk Leiderschap……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *