Falende Directeur Staatsbank, toch Vertrek-Bonus?

Over de hoogte van de vertrekvergoeding van Demmenie zegt FORTIS Nederland nog geen uitspraak te kunnen doen: ‘De vertrekregeling is nog niet vastgesteld,’ Dit bericht dat FORTIS directeur Frans Demmenie vertrekt verschijnt vandaag in Het FD onder de kop: ‘FORTIS bestuurder vertrekt na Madoff verlies.’

Nu scan ik meestal de koppen van de krant maar deze keer lees ik toch maar ff door. Hier vertrekt weer eens iemand wegens aantoonbaar(?) falen (nb; het ? plaats ik hier omdat ik het principe prijs ‘innocent until proven guilty’) & hij ontvangt daarvoor toch een bonus. Opmerkelijk (zou ‘t?)

De FD journalist meldt dat Demmenie verantwoordelijk was voor een aantal Madoff-constructies. Constructies waarbij FORTIS financieringen verstrekte t.b.v. € 922 miljoen. Vervolgens verscheen de ‘CRISIS’ & boekte de nu staatsbank FORTIS op deze financieringen een verlies af van € 906 miljoen.

Wat dit verlies opmerkelijk maakt is het gegeven dat Demmenie op de bestuurspagina van de FORTIS-site juist wordt geprezen als iemand die “veel ervaring heeft met grote kredietportefeuilles en geavanceerd risicomanagement.”. Die ervaring heeft hem bitterweinig geholpen.

Nu vertrekt Demmenie, zijn functie wordt overbodig (nb; ‘begrijpelijk bij zo’n verlies’, zeggen we dan in dito situaties) maar vinden zijn bestuurs-collegae blijkbaar dat hij tóch een bonus verdient. Dit alles onder het motto van ‘Frans was ondanks alles toch een hele fijne collega.’ o.i.d. ‘T is fijn.

Kunnen we Frans niet beter persoonlijk aansprakelijk stellen i.p.v. aan hem een bonus van, ik schat, € 2,5 miljoen mee te geven? 😮

1 thought on “Falende Directeur Staatsbank, toch Vertrek-Bonus?”

Ad van Bussel 12 jaar ago

Geachte heer Scheepers,

Ik moet zeggen dat ik het volledig met uw eens ben, maar daar zullen toch veel mensen anders over denken. Met name diegene die ook als bestuurder in een bedrijf werken, waarvan de centen die er in zitten niet hun eigen geld is, maar werken met geld van andere. Daar zit dan ook vaak het probleem bij dat soort bedrijven. Als je zelf als zelfstandige een bedrijf opbouwd, ben je over het algemeen wel wat verzichtiger met uitgave. Ik persoonlijk ben dan ook van mening dat inderdaad zo iemand eerder geld terug moet storten dan dat hij ook nog een bonus mee krijgt.
Met name in deze beroerde tijd, die overigens door deze personen zo gekweekd is, dan is het NOT DONE  om een bonus uit te keren.

Ieder normaal denkend persoon zag toch jaren geleden al dat de bomen niet tot aan de hemel blijven groeien, maar de graaiers zagen zich  er alleen zelf maar beter van worden.

En wat doet de politiek, nu mogen ze zich er ineens niet mee bemoeien. Wellicht zitten ze er zelf midden in, want hoe hoger de functie hoe dikker de stront.

Een nieuwe regering met politici met Ballen, kunnen wellicht iets verbeteren, maar meestal gaan zij naar een tijdje zelf ook weer zo werken en veranderd er niets.

Nogmaals helaas, en stond er maar eens iemand op die hier paal en perk aan stelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *