Inspiratie 2011

‘Wanneer iemand zoekt dan kan het licht gebeuren dat hij alleen oog heeft voor hetgeen hij zoekt, dat hij zichzelf niet toestaat om iets te vinden, verblind is omdat hij alleen maar aan datgene denkt waarnaar hij op zoek is, omdat hij een omschreven doel heeft, en van dat doel bezeten is.

Zoeken betekent: een doel hebben. Vinden daarentegen: vrij zijn, open staan, geen doel hebben.’ aldus Siddhartha in Herman Hesse’s gelijknamige boek.

De vraag die vaak wordt gesteld is dan ook terecht: ‘Waar vind jij je inspiratie?’ Inspiratie om nu alweer bijna 7 jaar te bloggen, inmiddels ook te vloggen, met als werkmotto ‘Kennis Delen is Kennis Geven’. Mijn tip is: ga nooit op zoek naar inspiratie, als het goed is dan weet Inspiratie jou te vinden….

Een ‘beetje’ inspiratie kan handig zijn nu we 2011 ‘voor de deur hebben staan’. De ‘crisis’ lijkt nog niet over, toch doen zich alweer Nieuwe Kansen voor! Hoe daarop in te spelen? Vraagt om Inspiratie! Vraagt om een eindejaarsbenadering/(korte) -toespraak als: ‘wat ging Goed & wat kan Beter?’ (nb; dat er iets ‘slecht’ zou zijn gaan, daarvoor gaat niemand enthousiast op de banken staan….)

ManPro wenst je Prettige Dagen & nu al een Inspiratievol 2011! 🙂

Bookmark and Share

3 thoughts on “Inspiratie 2011”

Sjaak Taskin 9 jaar ago

Zag deze week een inspirerende spreuk:
Het is minder belangrijk waar je de inspiratie vandaan haalt!
Het is veel belangrijker waar je hem naar toebrengt 🙂

2010 in review « Willem Scheepers over het Investeren in Mensen. 9 jaar ago

[…] wens je een Inspiratievol 2011!! Geef een reactie LikeBe the first to like this […]

‘T was me ‘t 1e weekje van 2011 wel. 9 jaar ago

[…] Met onderwerpen als Facebook, kantoorpanden, startersleningen, AOW en een nieuw INSEAD rapport, is in de 1e week van 2011 de toon voor het Nieuwe Jaar alweer behoorlijk gezet. Had je bedrijf nog geen Strategie dan kun je je PESTEL, 5 FORCES en SWOT schema’s nu al prima invullen: 2011: inderdaad een Jaar vol van Inspiratie! […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *