Jouw CEO ook al op YouTube? Koningin Rania ging hem/haar voor.

Jezelf kwetsbaar (durven) opstellen, da’s 1 van de significante eigenschappen van een Leider.

YouTube vormt daarvoor een uitgelezen platform: je plaatst je boodschap op dit open platform, iedereen kan het vervolgens zien en iedereen mag er op ‘schieten’. Dat niet alleen, voor dat je het weet heb je er een dagtaak aan om alle reacties te screenen en er vervolgens jouw reactie op te geven. Je kan soms ‘wat’ op gang brengen.

Her Majesty Queen Rania Al Abdullah, koningin van Jordanië, deed dit recent toch. Ze plaatste een oproep op YouTube met de titel : ‘Send me your stereotypes’, stereotiepen over de Arabische wereld, over Jordanië, over Moslims. De stereotiepen die vervolgens naar voren kwamen, en nog steeds komen, weet Queen Rania met verve te beantwoorden. Compliment.

Zo wordt dit tevens een leerzame excercitie voor Leiders-in-de-dop.

Een beetje regie bij je videoboodschap op YouTube kan geen kwaad, luister goed naar Queen Rania en je hoort op de achtergrond dat 1 van de aanwezigen dringend gewenst is. Maar da’s in deze interessante ‘oefening’ een kleinigheid.

Er zijn meer voorbeelden van ‘leidinggevenden’ die zich, soms nog wat schoorvoetend, ‘blootgeven’ op YouTube. ‘Zoals daar zijn’:

Van Bill & Steve verwacht je dit gebruik van YouTube. Hoe zit het met de collegae van Queen Rania?

Hoe zit het eigenlijk met de Nederlanders?

Dan kan allemaal (veel) beter, toch? Je kan dit ook beter zelf in de hand houden, zoals Queen Rania; aan het video-werk, dus.

{Het blijkt dat er voor een goede YouTube presentatie voor velen nog wat werk aan de winkel is. Wordt lid van ManProG & wij houden je ook op de hoogte over tips & trics ‘in deze’! 😉 }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *