Quote van de Dag: Revolte aan de Zuidas!

‘Als we het geld niet krijgen, voorspel ik een revolte’, zegt een ABN AMRO bankier vandaag in Het FD. De investment bankers van ABN Amro willen de gouden kettingen, die hen bonden aan ABN AMRO en nu binden aan the Royal Bank of Scotland, zo snel mogelijk contant uitgekeerd krijgen.

Het hiermee gemoeide bedrag is ook niet misselijk, dat verklaart waarschijnlijk deze revolutionaire oproep. De betrokken investment bankers of key employees worden nu nog tegengehouden van een voortijdig vertrek voor een bedrag van € 750.000.000. Overigens, onduidelijk is over hoeveel key employees dat we het hier eigenlijk hebben.

Volgens mij kun je deze revolte als RBS, maar ook als FORTIS, missen als kiespijn. Waarschijnlijk doet voor de betrokken investment bankers toch ‘goed voorbeeld, goed volgen’.

Wat betekent dit trouwens voor de niet-zo-key-employees, als straks de rust op de dealingroom is weergekeerd aan de Zuidas, komen zij dan vervolgens in opstand? Het worden interessante tijden, daar aan de Zuidas, sterker nog: het blijven interessante tijden…..

In zijn laatste boek vraagt Ben Kuiken zichzelf af: ‘Wie is hier nu eigenlijk de baas?’. Dat geldt hier ook maar daarover later meer.

2 thoughts on “Quote van de Dag: Revolte aan de Zuidas!”

Voor VEDIOR/RANDSTAD: ‘Wie is hier nu eigenlijk de baas?’ 13 jaar ago

[…] in de kast kan blijven. (Nb: voor key employees is het antwoord duidelijk: € 750 miljoen, zo lijkt; maar dat kan ook, als je voor jezelf maar een antwoord […]

ABNAMRO of: hoe snel kun je een (belonings) Beleid Veranderen….. – ManagementPro 6 jaar ago

[…] veel veranderd binnen ABNAMRO, mogelijk zelfs binnen de financiële dienstverlening in ons land. Zo lazen we eind 2007 (al): “Als we het geld niet krijgen, voorspel ik een revolte!” Investment bankers van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *