Willem was bij PRINCE, tegen slechts 6% BTW….

 http://www.youtube.com/watch?v=6LUaEa5FKro

Terwijl de Tweede Kamer gisteren debatteerde over de verhoging van de BTW op de podiumkunsten, was ik samen met 2 van onze dochters op weg naar de Gelredome. Gisteravond trad daar het fenomeen PRINCE op. ‘Fenomeen’ omdat Prince Rogers Nelson over de jaren heeft laten zien niet alleen over een geheel eigen muziekstijl te beschikken, hij zet met zijn bijzonder (nb; ‘eigenwijze’ mag ook) manier van optreden de gehele muziekindustrie op zijn kop. Zo veroorlooft hij het zich als één van de weinige artiesten om een optreden zoals nu in Arnhem 14 dagen vooraf aan te kondigen. Hoe anders de gevestigde orde die dit máánden van te voren doet & vervolgens ook nog eens dagen achter elkaar.

Dat bijzondere, of zoals gezegd eigenwijze, maakt hem tot een interessant voorbeeld voor mensen die opereren in de zakenwereld. Maar: zo open als PRINCE is tijdens zijn optredens voor zijn fans (nb; ook gisteravond sprongen er weer een 30-tal rond op zijn podium), zo gesloten is hij over zijn zakelijke beweegredenen. Die tijd dat er over zijn zakelijke inzichten c.q. ondernemers kwaliteiten wordt gepubliceerd komt ongetwijfeld nog.

Intussen genoten wij, net als anderen in de Gelredome, van zijn optreden. Sinds ik PRINCE in 1986 voor het eerst, & bij toeval (hoezo?), in Ahoy zag optreden, ben ik muzikaal ‘verkocht’. Dat terwijl zeker niet alles wat PRINCE aflevert direct consumeerbaar is, maar van welke succesvolle ondernemer is dat het wel? 😉

Overigens, zou ik PRINCE ook bezoeken als de BTW voor een volgend optreden met 13% wordt verhoogd? Jawel zeker, uiteindelijk draait het om dat wat er voor die prijs wordt geleverd; toch?

Bookmark and Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *