Rubriek: Gastcolumns

Korte impressie van “ZIEK van je BAAS”? van Bart Groothuis

Na ontvangst van het boek “Ziek van je baas” scande ik het. Het sprak mij aan. Ik schreef 400 columns en in een groot deel daarvan heb ik het over de rol en functioneren van de leidinggevenden. Verder recenseerde ik het boek “Unboss” (Lars Kolind) ik ben dus geen fan van “BAZEN” en ben daarnaast fan, vriend en ambassadeur van de nummer 1 leiderschap denker Marshall Goldsmith (volgens de Harvard Business Review) Goldsmith heeft het over gedrag. Mooie basis voor deze impressie.

Korte recensie Salix Alba van Bert Masselink

Ondergetekende heeft een sterk ontwikkeld gevoel voor rechtvaardigheid. Bert Masselink schrijft in zijn opdracht “beste Koos, in mijn “strijd” tegen onrecht en ongelijkheid schreef ik dit boek in de hoop dat het tot besef en inzichten komt bij de lezer”. U kunt zich voorstellen dat dit mij aanspreekt. Ondergetekende is vader van 4 zoons en heeft 3 buitenlandse schoondochters (de mini United Nations;-)

23 jaar geleden waren we in Florida gast bij een Amerikaanse zakenrelatie die ik kende uit mijn Marriott hotel tijd. Wij lieten enthousiast foto’s zien van onze donkere schoondochter. Reactie van onze gastheer “Kan hij niks beter krijgen?”. We wisten niet wat we hoorden. Over discriminatie gesproken… In dat kader schreef ik een aantal jaren geleden mijn paper over haatzaaien, stigmatiseren, polariseren, discrimineren, wraakzucht. Hoe ga je met elkaar om.

Boek van de week

Korte recensie “Informeel leiderschap – leidinggeven zonder de baas te zijn” van Peter van Lonkhuyzen.

Ondergetekende kijkt terug op een loopbaan van bijna 60 jaar, waarvan meer dan 10 jaar in leidinggevende functies bij corporates. Ik zat echter pas in 2008 in de collegebanken (Focus conferences leergang authentiek leiderschap bij de Nyenrode business university). Elke keer dat 1 van de 9 TOPsprekers / inleiders hun verhaal hadden afgerond zei ik tegen mijzelf “zo doe ik het al mijn hele leven”. Die kennis haalde ik destijds niet uit managementboeken. Daar was ik te druk voor…

Advertorial

Meest gelezen ManagementPro entries 2021, een Top 10 met als rode draad Heroriëntatie.

Kijk je naar de Top 10 dit jaar meest gelezen entries, variërend van een zeer recente entry tot aan één die ruim 10 jaar teruggaat, dan lijkt heroriëntatie een terugkerend thema. Heroriëntatie op zowel de strategie van een organisatie als een heroriëntatie op de persoonlijke rol, op persoonlijke ontwikkeling. Voor heroriëntatie is zeker ‘iets’ te zeggen. De coronapandemie heeft onze samenleving, onze economie, heeft leidinggevenden, medewerkers, klanten, stakeholders in de ruimste zin van het woord, tot in de haarvaten geraakt en het einde van deze pandemie is nog niet in zicht.

Heroriëntatie wordt al direct duidelijk bij de meest gelezen entry in 2021 in dit ManPro blog: ‘Strategic Alignment: het zit in de mensen, niet in het papier.’ Het is, voor mij, een verrassende want nr. 1 is er één van 6 jaar terug, december 2015. Het jaar daarna, 2016, scoorde deze al hoog in het jaaroverzicht, maar later verscheen de entry niet meer in de jaarlijkse Top 10. Mogelijk dat ‘derden’ hieraan in hun presentaties/lessen e.d. aandacht hebben besteed. In dat geval: Thanks!

Recensie Omarm de Chaos, Jan Rotmans’ magnum opus.

Op dinsdag 2 november vond de boekuitreiking plaats van ‘Omarm de chaos’ van Jan Rotmans bij BREiNN (Breman Innovatie) in Zwolle. Ondergetekende had het voorrecht om – na het verzoek van Rotmans om te recenseren- door de PDF van het boek te kunnen bladeren. Op 2 november kreeg ik het boek van de schrijver himself.

Toen ik het boek overhandigd kreeg, zei ik tegen Rotmans “misschien een moment om je af te vragen of dit boek je laatste boek is. The best way to remain a winner is to win once en never play again”. En ja, dit boek is een meesterwerk, zijn ‘magnum opus’.

Recensie De stap – hoe mijn weg naar de top mij naar het klaslokaal bracht. Merel van Vroonhoven.

Het boek van Merel van Vroonhoven is een feest der herkenning. Al jaren schrijf ik over trends en ontwikkelingen op het gebied van leiderschap en economie. Het verhaal van ‘de Stap’ sluit hier naadloos bij aan. Het is meer dan een dagboek. Ik heb het gelezen als een leiderschapsroman en een spannend reisverslag door de wereld van de top van het bedrijfsleven en door het avontuur in Aleppo.

‘De Stap’ laat zien dat bedrijven die het alleen gaat om geld verdienen geen bestaansrecht hebben. Dat is de essentie van en rode draad in ‘De Stap’ en de reden waarom ik dit boek van harte aanbeveel. Bedrijven en organisaties die niet aan de slag gaan met nieuw leiderschap komen in zwaar weer, vooral omdat ze geen aantrekkelijke partij meer zijn voor medewerkers of medewerkers die (bijvoorbeeld door COVID 19) hebben gekozen voor een ander beroep.

Zeg nooit nooit, sieraad voor de boekenkast.

Ondergetekende meldde eind juni dat hij met ingang van 1 juli 2021 geen tijd meer zou stoppen in LinkedIn en in Twitter. Op Facebook zette ik er bij “Tijd voor muziek & boeken”. Met boeken bedoelde ik nu eens geen boeken over leiderschap en dienstverlening, maar (om een paar rubrieken te noemen) romans, biografieën, detectives, spionageverhalen en boeken over reizen in het algemeen en in het bijzonder over de Camino. Verder boeken over religie en koken.

Doordat ik meer dan 100 boeken heb gerecenseerd weten de schrijvers van boeken over leiderschap mij nog wel te vinden. Ik heb echter het hoofdstuk “boeken” dicht gedaan omdat ik mijn laatste boek exclusief wil gebruiken voor de deelnemers aan mijn masterclasses, workshops, studiedagen, mijn inleidingen en bij de Rijnlandse studiedag.

Recensie Uit het Transformatie Moeras

Menno Lanting is een bekend spreker en auteur van managementboeken over technologie, leiderschap en innovatie. In zijn nieuwste boek richt hij zich op digitale transformatie, een onderwerp waar al veel over is gepubliceerd. Lanting kiest daarbij voor een interessante insteek waarbij hij zich niet richt op de succesfactoren maar op faalfactoren.

Het boek bestaat uit drie delen. In het eerste deel biedt Lanting een overzicht. Op basis van research en interviews komt Lanting tot de conclusie dat digitale transformatie over het algemeen nergens soepel verloopt. Hij beschouwt verschillende managementtheorieën voor innovatie en benoemt het verschil tussen incrementele (“digitale optimalisatie”) en radicale (“digitale transformatie”) innovatie. Digitale transformatie heeft volgens Lanting vooral als doel als lerende organisatie meer wendbaar te worden om sneller te kunnen inspelen op de vierde industriële revolutie: Artificial Intelligence (AI), nanotechnologie en gentechnologie, Machine Learning en geavanceerde gezichtsherkeninning. Lanting benadrukt daarbij het belang van het ecosysteem en het hebben van een gemeenschappelijke visie en een bewuste strategie voor een succesvolle digitale transformatie.

Recensie debuutroman Mayim

In een notendop de ingrediënten. Openhartig en verrassend, boven het MAYIM-veld, bijzonder, ontroerend, helder, humorvol, kwetsbaar, prachtige familie. Roman, reisverslag, kunst & cultuur, muziek, archeologie & architectuur. Een must-read voor leiders in alle sectoren. Mayim, een jonge vrouw nu van 21 jaar is de ik-persoon in het verhaal. Een interessant perspectief, want ze begint al te vertellen voor haar geboorte. Mayim inspireerde, haar vader formuleerde. En het hele boek is een feest om te lezen, want ook de dialogen zijn van hoog niveau.

Ik rapporteerde 21 jaar geleden aan Paul Bottelier destijds voorzitter van mijn Raad van Commissarissen en van de VGN (Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland). Ik kende die wereld niet en had er zodoende niets mee. Gelukkig is dat veranderd.