BCG over de HPO Productie Organisatie, over IiP.

BCG staat voor de Boston Consulting Group, bij de meesten van ons bekend met hun BCG Matrix. HPO staat voor de Hoge Prestatie Organisatie & welke organisatie/manager wil dat niet Hoog of op zijn minst Optimaal Presteren? IiP staat voor het Investors in People Model.

BCG komt met een interessante publicatie. De titel van de op onderzoek gebaseerde publicatie is ‘The High Performance Manufacturing Organization’. Nu gaat een deel van de publicatie inderdaad over productie maar de kern van de boodschap is voor ieder van ons interessant: Hoog (kunnen) Presteren; daarom een synopsis.

Het eerste advies, at a glance, is al goed & eenvoudig (nb; vaak gaat zoiets samen): Start with Strategy, Choose the Right Structure, Manage the Tradeoffs. Als je dat (nog) niet voor elkaar hebt dan is het streven naar HPO sowieso een utopie. Dan maar direct naar de kern voor deze entry, een plaatje.

The Importance of People and Governance.

“De kwaliteit én de betrokkenheid van je medewerkers & managers is essentieel voor HPO succes evenals een besturingssysteem dat excellent (kunnen) presteren in stand houdt én ontwikkelt.” De tekst in dit kader vormt (ook) de basis voor het IiP-Model.

Het 2e deel van dit kader.

The Importance of Poeple and Governance II

Ook hier is er weer de analogie zichtbaar zeker met het IiP-Model, nog het meest treffend is dit verwoord in het KAIZEN principe, het pricipe van continue ontwikkeling c.q. verbetering: ‘continuous business improvement’. Toeval, die overeenkomsten? Dat zal wel niet. Goede zaken zijn altijd gebaseerd op dezelfde uitgangspunten zoals hier het eeuwenoude KAIZEN.

De onderzoekers van BCG sluiten hun artikel af met de opmerking ‘Each company must decide which tradeoffs to make based on its individual situation, markets, competitive environment and industry benchmarks. Moreover, a company’s organizational choices require the right people and skills to be truly powerful.’ Maatwerk levert het beste resultaat, zoals vaker. Ik ben het er mee eens, als je met je organisatie tenminste Hoog wil Presteren! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *