Bon Dia; Contrasten

"Tegelijkertijd werden in St. Elisabeth Ziekenhuis de medische apparaten uitgezet bij de 23-jarige Antilliaan Marco M. Zijn schedel brak vorige week in de nacht van donderdag op vrijdag. Een grote steen werd met kracht op zijn hoofd geslagen, met maar één reden: Marco is blank. En dat had hij op dat moment nu even beter níét kunnen zijn."

Curacao is een eiland van contrasten. In goede tijden van kleurrijke contrasten, in minder goede tijden van sombere contrasten; zo (b)lijkt.

'Het was vanochtend nog lang onrustig aan het ontbijtbuffet'......

"De apparaten gingen uit, omdat hij het zal overleven. Als er geen complicaties optreden in zijn omzwachtelde hoofd, zullen alleen littekens resteren."

Denk je eerst dat Marco M. dood is, dat hij is vermoord tijdens (hevige) onlusten op het ooit zo vredige Curacao, blijkt a split of a second later dat het allemaal 'wel meevalt'. (nb; hoe vervelend voor Marco ook).

We hebben het hier weer eens over de tendentieuse berichtgeving van ons aller vakantie-Telegraaf. 'Blankenjacht op Curacao', luidt het bericht vandaag (ook) in de Curacaose editie; ' onrust aan de ontbijttafel', dus. De onrust hier ontstaat, blijkbaar (aldus dito Telegraaf), door een lokale 'Geert Wilders'; dit voor uw beeldvorming.

Nou, dan toch maar eens, met vrouw & dochters(!), ' het gevaar opgezocht'; van nature zijn wij nieuwsgierig......

Zojuist zijn we terug (a.k.a. we hebben het overleefd!) van een bezoek aan Punda, het commercieel & toeristisch centrum van Willemstad en: de, vooral Venezolaanse en Nederlandse, uitbaters doen ook vandaag Goede Zaken! Rust alom.

Even schrokken we nog want er lag een Venezolaans fregat in de haven, maar dat bleek (gelukkig) een vriendschapsbezoek te brengen (nb; je weet maar nooit wat Chavez met 'onze' overzeese gebiedsdelen van plan is.....)

Nee Curacao is nog steeds wat Curacao is: een prettig, warm, intrigerend eiland dat op dit moment ook nog eens als goedkoop gekwalificeerd kan worden; door de gunstige koersen. (nb; vergeet u even de prijzen van KLM). Wat voor de lokale bevolking minder prettig is c.q. direct voelbaar, dat is dat investeerders beslag hebben gelegd op hun stranden. De mooiste stranden zijn voor de plaatselijke bevolking alleen nog maar tegen (nb; lokaal gezien: relatief forse) betaling toegankelijk en dat terwijl dit ooit hun stranden waren!

Stel u eens voor dat Duitse, Poolse, beter nog: Russische investeerders onze kust vol bouwen en dat die ooit zo mooie Zeeuwse & Hollandse kusten voor ons lokale Nederlanders alleen nog maar toegankelijk zijn tegen betaling..... Eens kijken wat er dan in Nederland gebeurt. (nb; met natuurlijk De Telegraaf voorop!).

Overigens, op zich is dat laatste voor mij niet geheel onlogisch, 2 redenen hiervoor:

  • ons klimaat verandert in rap tempo. Nog even & ook Zeeland kent continu haar palmen (nb; niet tijdelijk in een pot geplaatst bij een strandtent zoals nu).
  • de in aantal sterk toennemende Russische miljardairs hebben geen idee wat te doen met hun overdadige Russische dollars; een investering aan de West-Europese kusten vormt dan een meer dan mooie optie.

Wat u intussen kan doen: uw pensioen veilig stellen op Curacao. Hou ik u intussen op de hoogte wat er hier nog meer staat te gebeuren. ;-)

Kom met uw praktijkervaringen op het terrein van managen en organiseren

Deel uw kennis, schrijf 3 columns of artikelen en ontvang een gratis pro-abonnement (twv €200)

Word een pro!

SCHRIJF MEE >>

Dushi Curacao; vakantietips
[...] té over. (nb; niet voor iedereen toegankelijk….) Maar als u alleen ‘voor de zon gaat’ dan adviseer ik u toch om een [...]
We missen het gebrek aan sensitiviteit om een Wereldspeler te zijn. - ManagementPro
[...] lijken wij Hollanders er een zooitje van te maken…. Lees ook: Bon Bini! Dag van de Vlag, Bon Dia; Contrasten en Dushi Curacao; vakantietips en het internationale deel van ‘Body Language in the [...]