Commissie Davids: gebrek aan Communicatie…..

voorzitter

voorzitter

Ook Nederland kan snel zijn, als het moet: terwijl de Commissie Davids haar Irak rapport op dit moment mondeling toelicht, staat de virtuele versie (nb; in lijn met een eerdere entry vanochtend) ons al beschikbaar.

Mijn(!) conclusie: Communicatie schittert in het Irak-Proces door afwezigheid! & Als Communicatie ontbreekt of gebrekkig is dan kan een organisatie nimmer een weloverogen besluit nemen. Toch is dat gedaan.

De conclusies in het rapport, pagina 423 e.v., laten zien dat – informatie al dan niet bewust is achtergehouden, informatie onvoldoende werd gegeven én gevraagd, overleg te weinig of niet plaatsvond & waarschijnlijk nog het meest funest: persoonlijke, al dan niet politieke, belangen kregen meer dan eens voorrang. Dit alles zowel binnen de nationale als de internationale context.

Het lijkt er sterk op dat een aantal betrokkenen, verantwoordelijken in dit spel graag met de grote jongens mee wilden spelen, het zou hen geen windeieren kunnen leggen. I.i.g. 1 van hen is daar (toch) bewonderenswaardig in geslaagd. (nb; Davids meldt zojuist, 11.15u, dat die benoeming van DeHS geen reden was om ‘mee te doen’. Hij voegt daar nog iets interessants aan toe ‘er waren ook geen economische belangen’, daar had ik nog niet aan gedacht……)

Een parlementaire enquête lijkt onoverkomelijk maar zelfs dat lost het verdriet van de nabestaanden van de slachtoffers van dit besluit niet & nooit op……. (nb; op de zoekterm ‘slachtoffer’ vind je in het rapport 0 resultaten, op de zoekterm ‘verantwoordelijk’ dito)

1 thought on “Commissie Davids: gebrek aan Communicatie…..”

Richard Puyt 12 jaar ago

Tsja, vice-premier Bos was gisteravond ook enorm duidelijk. De Balkenende van dit kabinet is het niet noodzakelijkerwijze eens met de Balkende van het vorige kabinet…..En: houd het klein en beantwoord geen vragen.
Je zou bijna lachen als het niet zo treurig was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *