DRAMA! (in hoeveel bedrijven?)

Minister Wouter Bos opende vanochtend om 11.25u het Kamerdebat over de (mogelijke) ondergang van DSB met de woorden: ‘Laten we er bij stilstaan dat dit een DRAMA is.’ & Dat is ‘t, een DRAMA. Want hoe is het zo ver kunnen komen? Hoeveel bedrijven van dit DRAMA hebben we al gehad? Beter nog: hoeveel bedrijven kunnen wij, ‘hooggeëerd publiek’, nog tegemoet zien? Heel wat, vermoed ik, dus ik nestel mezelf nog maar eens goed in mijn theaterfauteuil. Haal het doek maar weer op.

‘Wie heeft er dit weekeinde gelekt?’ Klonk het zojuist (12.00u), een essentiële vraag bij deze ondergang: Wie is er verantwoordelijk voor de bankrun? Bos meldt dat er in het weekeinde hieraan voorafgaand ‘heel wat mensen, meer dan 100’ op de hoogte waren van de onderhandelingen met & over DSB: van de curatoren tot aan de portier en de koffiejuffrouw (…..) Ergo: ‘Het lek kan overal zitten.’

De koffiejuffrouw inhoudelijk lekken naar de Volkskrant???? Gelooft u het? (nou ja, of zij is naast haar nachtelijke serveerrol ook een undercover agent van de AIVD, die lekken wel meer zoals we weten)

Voor ons is het i.i.g. fijn dat we een ‘Open Democratie’ zijn (….), zodoende beschikken we nu (pas) over een ‘Strikt Vertrouwelijk’ document van 08 juni 2009 waarin de AFM aan het Ministerie van Financiën meedeelt dat alle Nederlandse banken meedelen in de winst die zij weten te behalen op argeloze klanten (nb; waaronder dus ook veel politici & economen blijkt nu). “T is (weer) fijn. 

Overigens, niet zo zeer is de winst ‘fijn’ die de financiële instellingen weten te behalen op naieve-klanten-in-vol-vertrouwen, dat is iets dat al veel langer bekend is (nb; sterker nog: deze principes vormen een vast onderdeel van onze vorm van eonomie), als wel dat onze eigen Overheid essentiële info achterhoudt. Het eerder openbaar maken van deze wetenschap had relatief veel klanten ellende kunnen besparen.

Dus, wat verschijnt er nu nog meer op het toneel? Het wordt een spannend stuk. Ik wens u dan ook veel, onderhoudend & dramatisch kijkplezier! Zelf ga ik er nog maar eens goed voor zitten, het einde van dit DRAMA is nog lang niet in zicht…..

1 thought on “DRAMA! (in hoeveel bedrijven?)”

Scheringa, Lakeman e.a. acteurs: Robin Hood of Zware Jongens? 11 jaar ago

[…] Kennis Netwerk, is voor mij 1 ding opvallend en interessant: de snelheid waarmee de rollen in dit DRAMA wisselen. Op het ene moment ben je nog de HELD, beter nog: ben je de ‘Robin Hood’. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *