Dushi Curacao; vakantietips

Nu we hier enige tijd op Curacao zijn & wat hebben rondgereden & -gekeken, kan ik u enkele vakantietips geven. ”Must do’s” zogezegd:

  • Parke Nasional Shete Boka, natuurgebied aan de Westpunt van het eiland. Een op het oog rustige zee, zorgt voor indrukwekkende klappen. Toegangsprijs ANG 1,75. (ca. € 0,65)!
  • de Curacao Ostrich Farm, hoe je op een slimme maar toch ook verantwoorde manier een agrarisch bedrijf commercieel interessant kan maken.
  • het indrukwekkend aantal 17e en 18e eeuwse landhuizen, rijkdom in alle staten van ‘ontwikkeling’; maar als u deze bezoekt, bezoekt u dan ook even de binnenlanden. Het begrip ‘achterstandswijk’ krijgt opeens een andere betekenis.
  • het Kura Hulanda, dit museum sluit prima aan op de vorige tip, het museum laat pijnlijk zien hoe het zo ver heeft kunnen komen met de ontwikkeling van Curacao
  • het Parke Tropical, de site van de link spreekt van ‘knus’, dat wil ik niet zeggen: het is een in een deplorabele staat verkerende ‘veredelde kinderboerderij’ die met weinig middelen (nb; gratis toegang!) door een stel enthousiastelingen ‘in de lucht wordt gehouden’. Ik roep dierentuinen in Nederland op om met Parke Tropical tot een samenwerkingsverband te komen, al was het maar dat de enige leeuwin in het Parke niet in haar 1-tje blijft!

Natuurlijk zijn er ook nog de stranden……

Stranden té over. (nb; niet voor iedereen toegankelijk….) Maar als u alleen ‘voor de zon gaat’ dan adviseer ik u toch om een ‘all-inclusive resort vakantie’ te boeken in Turkije of elders in de Méditerranée: stukken voordeliger. Overigens, ik besef dat u dan op verjaars- en buurtfeesten minder goed ‘uit de verf komt’. Het is niet mogelijk om te zeggen ‘Wij waren op Curacao!’. ‘Ohh! En wat deed je daar?’.

Curacao is mooi, het eiland is om meerdere reden een aanrader. Maar: boek dan een huurauto en verken het eiland. Weet: ondanks de belabberde staat van onderhoud van de enige, 2-baans, ‘snelweg’ (nb; harder rijden dan 90km/u is onverantwoord. Zoals alles op dit eiland gebeurt ook het rijden: tranquille.) ben je binnen 1 uur aan de Westpunt.

Naast Shete Boka vind je daar ook het Christoffelpark. Anders dan Shete is dit park inmiddels gecultiveerd: geen zandwegen met stenen waarop je de banden van je auto stuk kan rijden, maar asfaltwegen die de moderne toerist op een ‘verantwoorde manier’ door het park brengen. Toegangsprijs is dan ook het 10-voudige van Shete: ANG 17,50 (nb; maar met € 6,50 nog steeds véél minder dan menig collega-concurent elders in ons Koninkrijk). Wandelen kan overigens ook.

‘Winkelen?’. Met de huidige $-koers (nb; rechtstreeks gekoppeld aan de ANG) is dat op de Antillen zéér interessant. Helaas is het aanbod nog wat beperkt, maar m.n. in Punda kun je voldoende interessants van je gading vinden.

Trouwens, wij noemen het verstedelijkt gebied op Curacao ‘Willemstad’, menig toeristische info heeft het er over, voor de lokale bevolking ligt dit toch ‘iets anders’. Willemstad dat is Punda en een deel van Scharloo. De overige stadsdelen zijn trots op hun eigen naam & originaliteit: van Otrobanda, via Santa Rosa tot aan Biesheuvel.

‘Dolfijnen, hoe zit het daar mee?’. Ja dan is daar nog ‘het zwemmen met dolfijnen’. De 6 dames in mijn gezelschap deden dit ook. Op zich een prachtige belevenis maar wel 1-tje met een stevige prijs. Sterker nog: van alle bedrijven die ik bezocht op Curacao verdient deze ondernemer een compliment voor de bedrijfseconomisch organisatie. (nb; het belendende Sea Acquarium is aan een verbouwing toe maar daar tegenover, figuurlijk & letterlijk, verrijst er ook een therapie hotel. Mooi initiatief maar ik vermoed ook 1-tje dat niet geheel belangeloos is.) Het thema ‘Dolfijn’ is hier volledig uitgenut: van t-shirts, caps e.d., via sleutelhanger e.a. parafernalia, tot aan professionele foto’s en video’s toe. Het enige dat nu nog ontbreekt dat zijn ‘Delphin’ en ‘Delphina’, de alter ego’s van Mickey en Minnie. Het contrast met Parke Tropical kan op 1 locatie niet groter zijn. Maar wil je dit eens meemaken? Dan toch doen, zou ik zeggen.

Duiken? Er was bovenwater zo veel te beleven voor mij dat ik aan onderwater niet toekwam. 😉

Kortom Curacao: ‘Kon ta Bai?’ ‘Mi ta Bon!’.

{Tuurlijk kunnen ook Antilliaanse wannabe ManPro’s lid worden van de ManagementPro Group op Linkedin! Bon Bini.}

3 thoughts on “Dushi Curacao; vakantietips”

Cuba ook in CRISIS? 13 jaar ago

[…] Buiten viel de sneeuw in grote vlokken neer, binnen creëerden Ochoa & zijn kameraden van de Buena Vista Social Club binnen no time sferen die mijn herinnering terugbrachten naar het Caribisch gebied. […]

We missen het gebrek aan sensitiviteit om een Wereldspeler te zijn. – ManagementPro 10 jaar ago

[…] Dushi Curacao; vakantietips […]

Het is naief te veronderstellen dat het tekort aan technisch personeel alleen een Nederlands probleem is, laat staan voor de Eindhovense regio. – ManagementPro 9 jaar ago

[…] mensen bij Cees Smit informeren naar uitbreiding van de vestigingmogelijkheden op Curaçao heeft waarschijnlijk met het lokale klimaat te maken. Toch is er i.i.g. vanuit het zichtpunt van […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *