Een Entry van Nix.

‘Ik vind die rechter nix, ik vind die rechtbank nix, ik vind de rechtszaak nix, ik vind die uitspraak van vandaag nix.’ aldus de verdachte (nb; tot-dat-het-tegendeel-bewezen-is!).

Deze uitspraak hoorde & zag ik gisteravond, dezelfde dag dat ik een tweet ontving met de mededeling dat de vorige entry nix geen inhoud had. De twitteraar kon er nix mee, het was een entry van nix, dus.

Nu wil ik dat toch bestrijden! De entry van gisteren was er zeker niet 1-tje van nix. Maar we doen onze lezers graag een plezier daarom vandaag: Een Entry van Nix!

Toen ik er zo over nadacht vond ik dat “nix” bij onze landscultuur passen: zo is de financiële crisis nix, de AOW is nix, de pensioenen zijn ook nix, bepaalde operaties in ziekenhuizen zijn nix, de kinderopvang is nix, hun a.s. ontslag vinden de ambtenaren zeker nix, ook de kenniswerkers van ORGANON vinden de acties(?) van de Overheid nix, de meeste managers hebben nix met Het ‘Nieuwe’ Werken.

& Als je dan thuiskomt van je werk dan is het eten dat je partner op tafel zet ook……….

Je raadt ’t al: Nix! 😮

Laten we er eens een krant voor openslaan en dan Het Financieele Dagblad van vandaag. Daarin lezen we dat de beide oud-CDA-opstandelingen de plannen van Rutte-Verhagen nog steeds nix vinden. De managers van WEGENER vinden het ontslag van hun baas Joop Munsterman maar nix, de investeerder in WEGENER vindt daarentregen juist deze opstand maar nix. In het dagelijks commentaar wordt het mededingingstoezicht nix gevonden.

Verder lezen dan maar: de AFM vindt de hoge uurtarieven van de accountants helemaal nix! Een beoogd fusie tussen 2 accountantskantoren wordt, bij nader inzien, toch nix gevonden. Een Eindhovense start-up vindt Nederland nix goed voor de broodnodige ontwikkeling & verhuist naar de VS; blijkbaar geen land van nix.

Maar ook in het buitenland is het nix (of wij weten juist die nix-berichten te selecteren). Zo vinden de Vlamingen de sluiting van ‘hun’ OPEL fabriek nix, de Britse Tories vinden de eigen belastingplannen bij nader inzien nix, de EU vindt de handhaving van de regelgeving in de lidstaten maar nix. De opvolger van de BOEING 737 is eigenlijk een vliegtuig van nix. De president van INDONESIË vindt de vrijheid van meningsuiting in ons land ook nix, dat heeft overigens te maken met een rechtszaak….

Zoals je ziet: het is allemaal nix, een échte entry van nix dus. Of heb jij misschien nog nix-nieuws?

Ik heb een vaag vermoeden dat dit nix geen reacties oproept…..  

😉

Bookmark and Share

1 thought on “Een Entry van Nix.”

nix 10 jaar ago

klopt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *