Formula 1: Trendsetter.

‘Azië is het continent waar de economische groei in de toekomst die van Europa en Amerika zullen overspoelen. Ecclestone laat dan ook niet na alle initiatieven vanuit de landen in het Verre Oosten te prijzen en juist af te geven op races elders.’

De journalist van het Brabants Dagblad is vanochtend enigszins teleurgesteld dat ‘Zandvoort’ niet is opgenomen in het lijstje van F1 circuits. Dat schrijft Paul Zweverink in het artikel ‘Nooit meer Zandvoort, wel Azië’. (nb: ‘Zandvoort’ is wél opgenomen in het rijtje A1 circuits, collega-concurrent van F1, en da’s ook niet misselijk)

Bernie Ecclestone richt zich met zijn miljarden bedrijf op de groeimogelijkheden van de Aziatische markt. & Niet alleen hij: andere multinationals gingen F1 voor. Zij worden momenteel, nog ietwat aarzelend, gevolgd door het Midden (& Klein) Bedrijf. ‘In Azië zijn bedrijven bereid om veel meer geld te betalen voor reclameborden en hospitalitymogelijkheden.’ stelt Zweverink. Haalt u van deze zin ‘reclameborden en hospitalitymogelijkheden’ af & er is reden genoeg voor u om ook met uw producten/diensten af te reizen naar Azië. Zo vormt F1 voor u een trendsetter.

Zweverink is cynisch over de motieven van Ecclestone: ‘Formule I is niet anders dan topsport gebed in keiharde business, een welhaast rituele dans om geld, heel veel geld.’ Toch houdt Ecclestone rekening met zijn Europese en Amerikaanse klanten want hij biedt het komende seizoen ook nachtraces aan! Ben benieuwd hoe dat er uitziet: een F1 racingcar met koplampen ….. (nb: waarschijnlijker is dat er ook fors wordt geïnvesteerd in licht).

Overigens Ecclestone is synoniem aan harde, niets ontziende zakenmensen toch doet Bernie ook nog ‘iets anders’, iets wat nauwelijks aandacht krijgt. Voor een objectief artikel kan dat toch van belang zijn.  (nb;  hulp/ondersteuning m.b.v. geld afkomstig uit Azië zal door de kinderen van het Great Ormond Street Hospital ook worden gewaardeerd, vermoed ik. Ook deze vorm van ‘omgekeerde steun’, niet wij steun aan Azië maar Azië steun aan ons, zal zeer waarschijnlijk een trend worden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *