Geef Uit, Geef Uit, Geef Uit! Dat Spaargeld van U!

“Ik realiseer me dat mensen het psychologisch moeilijk zullen vinden om nu met een Crisis te worden geconfronteerd die schreeuwt om JE GELD UIT TE GEVEN in plaats van je broekriem aan te trekken!”

Dit schreef aan het einde van de hectische, vorige week de Britse econoom Samuel Brittan in zijn column in The Financial Times en in zijn blog, met de titel: “Keynes, Thou Should’st Be Living …,” ‘Keynes, als jij nog maar in leven was…..’

De ‘Keynes’ die Brittan hier bedoelt dat is John Maynard Keynes (ook) Brits econoom, die n.a.v. de Crisis in de 30-er jaren van de 20e eeuw & nog voor WOII bekend werd met zijn boek The General Theory of Employment, Interest and Money.  Eén van Keynes adviezen was om in tijden van Crisis geld uit te geven! Dat uw spaargeld nu ‘door de Overheid is gegarandeerd tot € 100.000’, dat is dan ook een verkeerd signaal.

Keynes was ook degene die in 1931 zei ‘Banken en bankiers zijn van nature blind.’ Die quote is binnen onze economie iets aan de aandacht ontsnapt, blijkbaar.

Ik heb het nog ff over Keynes & ik heb tips hoe u uw geld uit kan geven! 

Als u net terug bent van uw bank, uw spaargeld opnam & nu niet weet ‘waar naar toe?’. Hup, naar de winkel, naar de showroom koop wat leuks voor u zelf, voor u geliefde(n), stuur wat op naar mensen die het ook kunnen gebruiken, geef uw geld uit &, niet onbelangrijk: GENIET! 🙂 Dit alles onder het motto: ‘Verhip, de economie is er ook nog bij gebaat, zeggen ze.’ 

Google Nieuwsberichten met ‘John Maynard Keynes’ en de recente resultaten zijn verbluffend. Geen columnist, geen econoom ‘Wereldwijd’ of hij/zij blaast het stof af van J.M. Keynes. Ik herinner me Keynes nog van de economielessen die ik kreeg ‘saai’……. Maar da’s nu wel anders! Spannend!

Zo zijn er columnisten die een lans breken voor de presidentskandidaat die Keynesiaanse principes huldigt, u mag 1x raden wie dat is. We lezen wat Keynes aan Paulson kan vertellen. (Nb; Henry Paulson, de man van $ 700.000.000.000.) We lezen ‘Keynes’ dit weekeinde o.m. ook in Jamaica, in het Reformatorisch Dagblad en het Nederlands Dagblad. Etc. etc.

Feitelijk is de basis theorie van Keynes heel eenvoudig: als je geld uitgeeft wordt er geproduceerd, is er werkgelegenheid en zijn er belastinginkomsten => Money Makes The World Go Round.

Keynes brak ook een lans voor volledige werkgelegenheid. Als de Overheid dat doet, door de inzet van werkelozen bijv., dan noemen we dat ‘werkverschaffing’. In dat op zicht was Keynes niet helemaal zuiver op de graat want hij brak hier een lans voor totalitaire regimes. Binnen zo’n regiem zou zijn theorie het best tot zijn recht komen. Korte tijd later zou blijken dat ene A. Hitler Keynes ook las want dankzij allerei publieke werken kwam Duitsland er na de Crisis als 1e weer bovenop.

In dat kader is het ook grappig om te kijken naar de link van de site waar Keynes dominante boek volledig & gratis te domnloaden is….

The Financial Times zou The Financial Times niet zijn als ze dit weekeinde ook niet met een oplossing zouden komen, een oplossing in lijn met Keynes’ theorie. & Die oplossing heeft ‘How to Spend It!’ Interessante opties, waaraan je je geld kan besteden, die lees je in de 70 pagina grote glossy. Opties zoals: “a £17,600 Hublot watch, a £15,500 Tod’s crocodile bag, a £6,500 Cavalli coat, a £1,070 Canali suit and an £8,500 sterling silver golf club by Thomas Lyte.”  De glossy is er ook als downloadable e-zine. Kortom: u hoeft niet te wachten om vandaag nog te beginnen met geld uitgeven!

‘Money kept Rolling out.’ Veel plezier. 😉

(Nb; Weet: de bankiers gingen u al voor, in the City ontvingen toch nog 4.000 van hen een bonus van > GBP 1.000.000…. Maar zij, uw ex-bankiers, doen ook mee. Dus het is Goed!)

1 thought on “Geef Uit, Geef Uit, Geef Uit! Dat Spaargeld van U!”

Staat ING nu onder Curatele? 13 jaar ago

[…] gebeurt niet, dat hebben de Overheden te goed in de hand.’ Jammer dan want nadat eerder de Britse pers bekend maakte dat er zeker nog € 4.000.000.000 aan bonussen zou worden uitgekeerd aan bankers uit The City, […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *