Glijdende Schaal

Glad.....

Nederland valt over elkaar heen nu de media schaamteloos het leed van een vliegverkeer slachtoffer uitbuit. Wat begon met beelden op tv, via paginagrote foto’s van de patiënt in kranten culmineerde in een gepubliceerd telefonisch interview met het slachtoffer. Er zijn maar weinig mensen die dit goedpraten.

Toch was er gisteravond zo 1-tje. In de laatste Pauw & Witteman van dit seizoen gaf HP/De Tijd hoofdredacteur Jan Dijkgraaf aan begrip te hebben voor het handelen van De Telegraaf. Je vraagt je dan af ‘Hoe komt hij daartoe? Heeft hij een goede band met De Telegraaf c.q. de betrokken journalist of zijn er andere redenen?’

Nu bleek dat Dijkgraaf een bekende is van De Telegraaf journaliste maar dat was nog niet alles. Gisteren verscheen ook voor het eerst het nieuwe blad Binnenhof. Samen met roddelblad Weekeinde heeft HP/De Tijd hier een belangrijke stem in.

Het blijkt dat in dat blad het niveau nog verder kan dalen. Binnenhof haalde de vuilniszakken op van Rouwvoet en Pechtold. Bij de eerste vonden ‘de journalisten’ recepten van medicijnen, bij de 2e de negatieve uitslag van een zwangerschapstest.

Wat is de volgende stap in de mediahistorie? Snuffelen aan de onderbroek van Wilders? Het riool inspecteren van Balkenende? Je weet tot welk niveau we dan afgezakt zijn; een glijdende schaal dus.

Maar de vraag is nu ook: gebeurt dit alleen in de media, glijden/afzakken, of kan je organisatie ook i.d. overkomen? Eerst was de klant Koning! Vervolgens blijkt dat die klant ‘in’ is voor allerlei risicovolle producten en diensten. Je blijkt daarop ook nog eens een mooie winst te maken! Sterker nog: een winst die jou een persoonlijke bonus oplevert! Waarschuw je dan toch de klant? Houd je enigszins rekening met CSR/MVO, enigszins rekening met ethiek?

Dan heb je opeens, financiële, problemen!! Het blijkt ‘crisis’ te zijn! & Wat dan, is de klant dan weer Koning? Of is je klant dan ook een mediaire pauper?

Dus jawel: is er misschien ook een glijdende schaal in jouw onderneming?

1 thought on “Glijdende Schaal”

Tweets die vermelden Glijdende Schaal — Topsy.com 11 jaar ago

[…] Dit blogartikel was vermeld op Twitter door Willem Scheepers, ManagementPro. ManagementPro heeft gezegd: Nieuw bericht: Glijdende Schaal http://www.managementpro.nl/strategie-bestuur/glijdende-schaal/ […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *