ManagementPro Group 5th e-zine: ManagementSiteNetwerk 10 jaar!

Beste ManagementPro,

Gisteren vierden we bij Nyenrode het 10 jarig bestaan van het ManagementSiteNetwerk; een korte terugblik.

De middag werd geopend door ManSite initiatiefnemer Willem Mastenbroek. Hij ging in op het thema van de bijeenkomst ‘Met Minder, Meer’.

Over de huidige CRISIS zei Willem dat er sprake lijkt van ‘Voodoo Management’….. Da’s al een mooie aftrap.

De inleiders presenteerden resp.:

  • Keep it Simple, Jaap Peters meldde dat in organisaties ‘niet de Planning Leidend is maar de Werkelijkheid’, er zijn managers die dit nog wel eens willen vergeten. Peters vraagt zich dan ook af: ‘Wie is er eigenlijk met het Hier & Nu bezig?’ Zeg het maar. (‘Dividing an Elephant does not Produce 2 Small Elephants’)
  • ARBONED’s Paul Verburgt sprak over Zelfsturing. Over het feit dat ARBONED met 1.100 medewerkers slechts 15 managers heeft. Zijn organisatie beschikt ook niet meer over een P&O afdeling maar over een ‘Impresariaat van Nieuwsgierigheid’. De zelfsturing heeft ARBONED veel goeds gebracht. De 3 drivers van ARBONED zijn: Omzet, Resultaat, Klantentevredenheid. Binnen die drivers mogen de medewerkers zelf sturen (& zo leek het toch nog wat op ‘sturing’ door Paul 😉 )
  • VDL’s CEO Wim van der Leegte sprak over de noodzaak van Samenwerking & Communicatie. Nadat hij het in de 70-er jaren van de vorige eeuw VDL van zijn vader overnam, ontstond de extreme groei van zijn organisatie, na een moeizame 1e periode, juist door deze Samenwerking & Open Communicatie. VDL ‘Kracht door Samenwerking’ is een familiebedrijf en multinational die vertegenwoordigd is in 14 landen en werk biedt aan 7.500 medewerkers. (Nb; soms dient Wim mensen te dwingen tot communicatie….)
  • Als slotspreker verscheen Ben Tiggelaar: ‘Ons Gedrag is de Zwakke Schakel’, de zwakke schakel als we (onze organisatie) willen veranderen. Als we ‘iets’ aan ons gedrag willen veranderen dan lukt dat ‘spontaan’ met 5% van dat gedrag. Aan 95% van ons gedrag houden we halsstarrig vast. (Nb; hoeveel van ons zitten niet in de auto op ‘de automatische piloot’ & komen er in het weekeinde plots achter dat ze niet op het sportveld zijn van hun zoontje maar op de parkeerplaats van hun werkgever……)

Interessant!

Aan het einde van de dag werd nog de ‘Prof Dr. Willem Mastenbroek Prijs’ uitgereikt aan Richard Puyt & Edwin Lambregts voor hun ManSite column Succesvolle Innovatie is een Vliegwiel met Drie Motoren. Gefeliciteerd!

Willem Mastenbroek sloot de bijeenkomst af met de volgende tip:

‘De Nieuwe Management Modellen zullen:

  • Direct Toepasbaar zijn,
  • Simpel,
  • Zich richten op het Primaire Proces mét aansluiting op Direct Resultaat!”

 & Over die Nieuwe Management Modellen kun je nu al lezen op ManagementSite én haar partnersites!

De ‘Prof. Dr. Willem Mastenbroek Prijs’ kent de komende jaren een vervolg, een nieuwe & (weer) interessante bijeenkomst zal dan ook zeker worden gepland. We houden je op de hoogte!

‘Het was nog lang onrustig in Nyenrode.’ 🙂

Met een vriendelijke groet,

Willem E.A.J. Scheepers MBA

ManagementPro Group.

<NIEUW> **** CRISIS TIPS  **** <NIEUW>

Waarmee kan ik je van dienst zijn?

 +31(0)651176097

Dir bericht is ook geplaatst in de ManProGroups op LinkedIn, Plaxo & XING. Wordt ook lid!!!

5 thoughts on “ManagementPro Group 5th e-zine: ManagementSiteNetwerk 10 jaar!”

Winnaars van de prof. dr. Willem F.G. Mastenbroek prijs 2008 | Puyt Consultancy 13 jaar ago

[…] meer vriendelijke reacties van collega’s – Webblog ManagementPro van Willem Scheepers – Webblog Oplossingsgerichtgerichtmanagement van Coert Visser – Weblog Jongebazen.nl van Bert […]

POLL: waarvoor kom jij naar de 2e ManagementSite Netwerk Bijeenkomst??? 12 jaar ago

[…] de 1e succesvolle ManagementSite Netwerk bijeenkomst op 03/11/08 i.v.m. ons 10 jarig bestaan, staat er nu het 2e ManSite Event aan te komen: met als voorlopige titel ‘ManagementSite […]

**** ENQUÊTE **** (st.v.zkn.) 12 jaar ago

[…] maandagmiddag 02 november 2009 vindt, in ‘De Zwijger’ te Amsterdam, na de 1e succesvolle ’2008′ ManSite bijeenkomst, nu de ‘2009′ ManSite bijeenkomst plaats. Deze bijeenkomst staat in het teken van de […]

ManagementSite 12 jaar ago

[…] ManagementPro […]

Kan het Brabantse Familiebedrijven Genootschap Organon redden? 11 jaar ago

[…] Recent waren de leden van het BFG uitgenodigde bij VDL. Dit bedrijf is in handen van Wim van der Leegte. Dezelfde Van der Leegte die een bijdrage leverde aan het 10 jarig bestaan van het Managementsite Kennis Netwerk. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *