NAPELS (vuilnis) zien en dan Sterven.

Het is al weer ‘even’ geleden maar op 28 augustus 2006, jawel bijna 2 jaar geleden, meldde ik hier dat er voor u ‘Een Koopje beschikbaar was!!’ & wel Afvalverwerker Van Gansewinkel. € 300 miljoen was de vraagprijs, op basis van mijn achtergrond gaf ik u als advies mee: een koopje!

Korte tijd later, op 23 januari 2007 kon ik u melden dat u ‘Te Laat’ was: Van Gansewinkel was verkocht voor € 650 miljoen. Dat bedrag vond ik (& vind ik nog steeds) toch ‘wat’ veel. Slechts de oorspronkelijke vraagprijs was een koopje.

De SP vindt nu dat die prijs van € 650 miljoen toch ook wel wat hoog was. ‘De SP is bezorgd over schuld afvalbedrijf’ meldt Het FD vanochtend.

Nog even & we kunnen het afval op straat achterlaten, net zoals in Napels, ‘Wat een Rotzooi’…..

Als u tussen september 2006 en januari 2007 geen actie ondernam om Van Gansewinkel in te lijven, dan was u ‘te laat’. Tenminste: als u geen partner was van investeerders KKR of CVC, zij zijn de feitelijke eigenaren van AVR/Van Gansewinkel.

Waarom is de SP bezorgd? Omdat een dag eerder, gisteren, hetzelfde Het FD wist te melden: ‘Van Gansewinkel schrijft rode cijfers’. & Terecht zo kort na zo’n forse investering. (& wat te denken van het fiscale voordeel dat KKR & CVC nu ‘in de schoot valt’…..)

Het FD: ‘Een van de grootste afvalbedrijven van Nederland, de Van Gansewinkel Groep, is in de rode cijfers terechtgekomen. Door de enorme schuld die de private equity-eigenaren KKR en CVC vorig jaar bij de overname voor het bedrijf hebben aangetrokken, maakt het een fors verlies. Daarnaast is het eigen vermogen negatief geworden. Dit blijkt uit de jaarcijfers over 2007 die het bedrijf bij de Kamer van Koophandel heeft gedeponeerd. Van Gansewinkel Groep is voor zo’n 90% gefinancierd met geleend geld. Voor dit jaar zijn de vooruitzichten minder goed. Het afvalbedrijf houdt er rekening mee dat het eigen eigen vermogen verder zal afkalven. Dit wordt andermaal voor een belangrijk deel veroorzaakt door de hoge rentelasten, die leiden tot een negatief resultaat.’

Om nu in paniek te raken over de verwerking van ons afval, net als SP, dat gaat me wat ver. Maar dat er voor onze huishoudens gevolgen aan verbonden kunnen zijn, da’s duidelijk.

Het FD vandaag over de mening van SP: ‘Zij vrezen dat de burger straks meer voor zijn afval moet gaan betalen, terwijl de private equity-eigenaren KKR en CVC hun winst opstrijken.’

Zou best eens kunnen. Maar zeg nu zelf, wat wilt u liever: afval voor de deur of meer betalen? Had u maar op het koopje in moeten gaan…..

& Voor een sfeerbeeld, zo maar een weg in Napels; een toekomstbeeld voor ons buitengebied?

{De ManagementPro Group is er nu ook op XING!!!}

1 thought on “NAPELS (vuilnis) zien en dan Sterven.”

Italië Zien & Sterven*. – ManagementPro 9 jaar ago

[…] NAPELS (vuilnis) zien en dan Sterven. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *