Over een berichtje van Philips en over Rusland die het WK binnenhaalt.

Vandaag is één van die dagen dat er weinig gebeurt in ons land. OK, ik deed er vanochtend veel langer over dan gebruikelijk om op de plaats van bestemming te kunnen komen & met mij nog heel wat anderen, maar dat was het dan wel.

Toch verschijnt er dan een aardig berichtje: Philips verhuist deel directie van Amsterdam naar China. Als je er geen erg in had, dan zou ’t zo aan je aandacht kunnen ontsnappen. “De top van de consumententak van Philips verhuist de komende tijd gedeeltelijk van Amsterdam naar Shanghai, in China. Philips wil met dit belangrijke signaal aangeven waar de groei van het concern de komende jaren vandaan moet komen: Azië.” Philips is niet de enige Nl. multinational die er zo over denkt, Unilever bijv. heeft dito plannen.

Hadden we het hier eerder over de extreme vraag vanuit Azië naar productie– en luxe consumentengoederen waaraan EU organisaties nauwelijks kunnen voldoen doordat productiecapaciteit te klein (m.n. mankracht) & te duur (m.n. logistiek maar ook mankracht) is, dan is de logische stap dat je jezelf als organisatie verplaatst naar daar waar Het Nieuwe Geld is: naar het Oosten!

Dat doet ook de FIFA, naar het Oosten gaan, nu zij het WK 2018 hebben gegund aan Rusland. Ook de Russen bieden de in de EU gevestigde FIFA dat wat wij op redelijke termijn te kort lijken te gaan komen nl. geld.

Het zijn inderdaad kleine berichten, berichten waarvan de impact voor de (nabije) toekomst niet altijd direct duidelijk is…..

Ach we kunnen van de EU altijd nog één groot historisch pretpark maken & ik meen ’t nog ook. 😉

Bookmark and Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *