RvC Organon, heilloze actie (spelregels met financiële gevolgen)

‘Als iedereen zich aan de regels houdt, hebben we zeker een kans van slagen.’ aldus Peter ‘crisis’ Wakkie gisteren op Radio 1 in een toelichting op de brief die hij schreef als juridisch adviseur van de Commissarissen van MSD Organon aan de hoofddirectie van MSD Schering Plough. “Als iedereen zich aan de regels houdt!”…..

Als iedereen zich aan de regels houdt dan is MONOPOLY een interessant spel. Gaan de spelers echter schmieren & sjoemelen, gaan ze de spelregels overtreden, dan wordt het monopolyën pas écht spannend. Dat verklaart ook het decennialange succes van MONOPOLY.

De actie van de RvC valt te begrijpen & te prijzen. Voor de OR is het i.i.g. een mooie steun in de rug. Het is een volgende stap in de ORGANON-saga. Maar de actie is ook beroofd van alle realiteitszin. De kans van slagen is nihil.

Er is al opgemerkt dat deze actie MSD Schering Plough er toe zou kunnen bewegen om de jarenlange juridische strijd (nb; we hebben nog even) niet aan te gaan, maar ‘Oss’ in de verkoop te zetten. Da’s niet onmogelijk. Mij zou het niet verbazen dat ORGANON dan in handen komt van collega-concurrent SANOFI AVENTIS.

Na dit mooie aanbod zal SANOFI aankloppen bij lokale, provinciale & landelijke Overheid voor de o-zo-broodnodige financiële ondersteuning om ORGANON tot een suc6 te kunnen maken!! Zijn na enkele jaren deze miljoenen opgedroogd, dan begint de ORGANON saga weer van voren af aan…..

Door de overname van onze Nederlandse bedrijven door internationaal opererende multi- zelfs intranationals zijn wij van de Eredivisie in de Champions League terecht gekomen. & Zoals we weten gelden er voor spelers in de Champions League als Real Madrid, Chelsea, Inter- & AC-Milan zelfs Bayern München andere regels, eigen regels.

Het is handig & verstandig dat je jezelf die, ongeschreven, regels snel eigen maakt zodat je Het Spel in de Champions League ook écht kan meespelen.

Bookmark and Share

2 thoughts on “RvC Organon, heilloze actie (spelregels met financiële gevolgen)”

Slippertje van de Baas kost bedrijf $ 10 miljard 11 jaar ago

[…] Wakkie vroeg zich vorige week nog af of iedereen zich wel aan de regels wil houden. Het kan ook geen toeval zijn dat Mattie Duyvis ook vorige week zijn entry schreef over […]

Wat ORGANON kan leren van Schering-Plough IRL; sociaal verantwoord herstructureren. 11 jaar ago

[…] het moment dat ORGANON ‘vecht tegen de bierkaai’ om de Ossse vestiging open te houden, publiceert CEDEFOP het rapport “Socially responsible […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *