Verdienen aan een Fusie & Overname. Tips voor aandeelhouders CORUS en STORK.

De berichten over de successen van Fusies en Overnames c.q. Mergers and Acquisitions, zijn minimaal. De berichtgeving over het falen van F&O zijn er daarentegen té over; nu is er ook zo’n ‘kommer & kwel’ onderzoek van The New York Times (NB: slechts 3 van de 10 F&O’s zijn uiteindelijk een succes). Wharton reageert op dit onderzoek, brengt daarin enige nuances aan en wat blijkt:

=> kopers/overnemers zijn wel degelijk (of: ondanks alles) bereid om een goede prijs te betalen; & => m.n. hedge funds weten na een overname heel efficiënt ‘schoon schip’ te maken met de overgenomen partij.

Dus de tip aan aandeelhouders van CORUS is: verkoop uw belang aan TATA want u ontvangt een zeer goede prijs (nu nog wel). En een tip aan de aandeelhouders van STORK: zit de rit uit want na overname door Centaurus en Paulson van de verantwoordelijke posities in het bedrijf is de kans groot dat er een juweel voor u overblijft.

1 thought on “Verdienen aan een Fusie & Overname. Tips voor aandeelhouders CORUS en STORK.”

Und der Grossi, der wird immer Grösser. 13 jaar ago

[…] is al enige tijd in de uitverkoop, hadden we eerst bijv. een (nb; ’staal-’)gigant als CORUS (nb; zou ook iets zijn voor Grossi!), nu hebben we dan ESSENT in de uitverkoop & wie wordt de […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *